Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Φοβούνται «τα βήματα των Ερινύων»

Οι πληροφορίες λένε ότι η ιταλική κυβέρνηση διστάζει να επικυρώσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και τις έκτακτες ευρωδικαστικές διαδικασίες από το φόβο να βρεθεί μπλεγμένος ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι για θέματα αδιαφανών και ύποπτων οικονομικών δοσοληψιών.

Ο Αριέλ Σαρόν φοβάται να πάει στο Βέλγιο, μήπως ζωντανέψουν οι νεκροί που σφαγιάστηκαν στα στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα και τον εγκαλέσουν, με βάση μηνύσεις που κατατέθηκαν, στα βελγικά δικαστήρια.

Ο στυγερός Πινοσέτ φρόντισε να αυτοανακηρυχτεί ισόβιος γερουσιαστής, για να εξασφαλίσει την ατιμωρησία του, επικαλούμενος επίσης, λόγους υγείας και γήρατος.

Ο μισητός κ. Χένρι Κίσιγκερ, γνωστός μας για τα ανθελληνικά του αισθήματα και τη στάση του απέναντι στην Κύπρο, αλλά και για τη σημερινή του αντιδραστική αντίληψη, φοβάται -λένε οι πληροφορίες- να ταξιδέψει σε λατινοαμερικανικές χώρες, όπου η αμερικανική πολιτική που ασκήθηκε, κατά τα χρόνια της παντοδυναμίας του, εξέθρεψε αιμοσταγή καθεστώτα. Φοβάται μήπως κάποιος εισαγγελέας, εκεί, του έχει έτοιμο το ένταλμα σύλληψης και παραπομπής.

Ρεπουμπλικανοί και μερίδα συντηρητικών Δημοκρατικών αντιδρούν σε προηγούμενη απόφαση για τη δημιουργία και συμμετοχή σε Διεθνές Δικαστήριο εγκλημάτων, κατά το προηγούμενο της Χάγης, μήπως και δικοί τους άνθρωποι βρεθούν υπόλογοι και κατηγορούμενοι για σωρεία παραβάσεων. Και από εισαγγελείς κατά των θυμάτων τους βρεθούν πίσω από τα κάγκελα των δεσμωτηρίων, όπου δε θα είχαν να δείξουν τη λεβεντιά του Μιλόσεβιτς.

Σκέπτονται, οι ψοφοδεείς, ότι τα έκτακτα φασιστικά μέτρα, τα ευρωεντάλματα, οι τρομονόμοι, τα βασανιστήρια, τα ιδιώνυμα, τα στρατοδικεία είναι «νόμιμα» όταν στρέφονται κατά των λαών του κόσμου και των δικαιωμάτων τους. Τι γίνεται, όμως, όταν και όπου αναποδογυρίσουν τα πράγματα και οι κοσμο-δεσμοφύλακες, ως «πεσούσα δρυς» βρεθούν υπόλογοι της εγκληματικής τους βαναυσότητας και της κατάλυσης των θεσμών;


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ