Κυριακή 6 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Σαπουνόφουσκες της αερολογίας

Από τα παλιά και μυθικά χρόνια ο γέρο - Ομηρος προειδοποιούσε σ' ένα στίχο του: «Ποίον σε, έπος, φύγεν έρκος οδόντων» (ποιος λόγος, δηλαδή, ξέφυγε από το φραγμό των δοντιών σου).

Ο στίχος αυτός ως συμβολισμός, μπορεί να παραπέμπει και στις εύκολες προεκλογικές υποσχέσεις των ημερών, που μοιράζονται αφειδώλευτα για την παγίδευση των εκλογέων.

Ετσι, πρόσφατα, ακούστηκε σε δημόσιο λόγο η ακόλουθη αποστροφή:

«... Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι μαχητικοί και διεκδικητικοί και όχι φερέφωνα και "γεσμέν" της κυβέρνησης, γιατί τότε οι πολίτες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και δικαίως...» (εφημερίδες 30/9/02).

Αυτό λοιπόν το απόσπασμα λόγου, ανήκει στον πρόεδρο της ΝΔ για την «ιδεολογική, προφανώς, στήριξη κεντρο-νεοφιλελευθερο-σοσιαλιστών» - όσο και αμφισβητούμενων υποψηφίων.

«Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας», συμβούλευε το παλιό ρητό. Και προπαντός μην υποτιμάς τη νοημοσύνη του λαού μας που χρόνια ολόκληρα αντιμετωπίζει την πολιτική παραπλάνηση, κατά την εναλλαγή - στον ίδιο ρόλο - κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλωστε μπορούν, και οι δύο πλευρές να επικαλεστούν το ιστορικό προηγούμενο εκείνου, που ανταποκρινόμενος στην πίεση της ανθρωποθάλασσας της πλατείας Συντάγματος, κατά την απελευθέρωση, είχε πει το: «πιστεύομεν και εις την Λαοκρατίαν», της οποίας από πολύ νωρίς, έσκαβε το λάκκο, από κοινού με τους ξένους «συμμάχους»...

Μην ακούτε, λοιπόν, αυτά τα λόγια - φούσκες. Η απάντηση πρέπει να είναι όπως υπογραμμίζουν το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης» «η λαϊκή ψήφος υπέρ των αγωνιστικών συνδυασμών της συμπαράταξης και συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις...».

Μια βδομάδα μας έμεινε και προχωρούμε αγωνιστικά, σπάζοντας με την ψήφο μας τα δόκανα που στήνουν και τη συνέχεια των δεινών που υπόσχονται...


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ