Κυριακή 9 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κρατάς μαχαίρι σφάζεις ... αρκούδα

Υπόθεση ...εργασίας! Κρατάς στο χέρι σου ένα μαχαίρι. Απέναντί σου εμφανίζεται μια αρκούδα. Μπορείς να έχει τις καλύτερες προθέσεις απέναντί σου. Ναι, αλλά εσύ κρατάς μαχαίρι και το χρησιμοποιείς... Προκλητικά. Το μαχαίρι είναι η πυρηνική υπερδύναμη. Η αρκούδα είναι το Ιράκ (επί του παρόντος) και το σκεπτικό, η επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε κατά την πρόσφατη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο δεύτερος των διδύμων ο δήθεν μειλίχιος, ήπιος και συμβιβαστικός κ. Κόλιν Πάουελ επιχείρησε να τεκμηριώσει τις αιτίες πολέμου, κατά το σκεπτικό, της αρκούδας!

Προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει «κραδαίνοντας» ένα άδειο φιαλίδιο που αν ήταν γεμάτο με βακτηρίδια του άνθρακα θα σκότωνε χιλιάδες ανθρώπους!

Δεν περιορίστηκε ως εδώ, αλλά εμφανιζόμενος ως ιδιωτικός ντετέκτιβ σε υποθέσεις απιστίας, αναφέρθηκε σε «δυσανάγνωστες», όπως ομολόγησε, φωτογραφίες δορυφόρων που θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ότι αφορούν σε κινητά εργαστήρια βιολογικών όπλων όπως και σε υποκλοπές τηλεφωνημάτων δύο αξιωματούχων του Ιράκ, που παίρνουν μέτρα προφύλαξης, ενόψει της έρευνας των επιθεωρητών.

Ανάλογης ρηχότητας ήταν τα άλλα στοιχεία μπροστά στα οποία προσκλήθηκε το Συμβούλιο Ασφαλείας να ευθυγραμμιστεί προς τους 8 συμβιβασμένους προς τη «νέα τάξη» των πολέμων.

Κατά την επιδρομική επιχείρηση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας ένα ευρηματικό σύμβολο, ο στόχος της σκοποβολής, έγινε το σύμβολο όλων εκείνων που αντιμάχονται την παγκοσμιοποίηση της βίας και των πολέμων. Τώρα ο στόχος είναι το Ιράκ, αύριο το Ιράν, η Βόρεια Κορέα, οι 60 χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα του Μπους.

Στην κλιμάκωση αυτής της θηριωδίας οι λαοί πρέπει να πολλαπλασιάσουν τους αγώνες τους, χτυπώντας τη ρίζα του κακού που είναι ο ιμπεριαλισμός και τα άγρια φαινόμενα που τον συνοδεύουν.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ