Κυριακή 8 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Εικονικές τροφές μέσω Internet

Οι άνθρωποι αυτοί είναι «ευήθεις» δηλαδή ανόητοι και αφελείς. Αλλά θεωρούν το λαό τους «ευήθη», αυτοί οι εμποράκοι συμφερόντων, οι διαπλεχθέντες και διαπλεκόμενοι των σκανδάλων που διαχειρίζονται τη ζωή μας ως εντολοδόχοι της διεθνοποίησης του κεφαλαίου και του αντικοινωνικού «ευαγγελίου» του Μάαστριχτ. Μιας Συνθήκης που όπως απέδειξαν γι' άλλη μια φορά από τις συζητήσεις - μονομαχίες στη Βουλή, ανασύρεται ως σημείο αναφοράς της ακολουθούμενης ασφυκτικής πολιτικής και ως το εικονικό «εκτόπλασμα» της «Ευρώπης των λαών» των υποτακτικών, δηλαδή της «νέας τάξης».

Η Μαρία Αντουανέττα πρότεινε στους πεινασμένους παντεσπάνι, στη θέση του ψωμιού που έλειπε. Και οι δικοί μας «ελέω Μάαστριχτ» άρχοντες, μας προσφέρουν κατάλογο τιμών από τα διαδίκτυα για να διαλέξουν οι φτωχοί μέσα από μια εικονική πραγματικότητα.

Οι εκπρόσωποι της διεθνοποίησης των αγορών, οι λαθρέμποροι, οι σωματέμποροι, οι «προξενήτρες» συμφερόντων και μεταλλαγμένων γενετικά προϊόντων, αλλά κυρίως όπλων καταστροφής, μας καλούν σε μια εικονική πολιτεία, σε εικονικούς έρωτες, ακόμη και σε εικονικά, δηλαδή ανύπαρκτα, τρόφιμα και άλλα προϊόντα.

Αυτοί λοιπόν οι «ευήθεις» όταν οι αγορές και η «ελεύθερη» καπιταλιστική εκμεταλλευτική οικονομία δείχνουν τα δόντια τους, όταν οι τιμές ανεβαίνουν και τα φτωχά εισοδήματα φτάνουν στα έσχατα όρια της αγοραστικής τους αξίας, ανακαλύπτουν και πάλι τον διάσημο Παβλόφ και τη θεωρία του για τα εξαρτημένα αντανακλαστικά που τα χρησιμοποιούν ως απάτη. Επιχειρούν δηλαδή να χορτάσουν εικονικά τον κόσμο με αέρα, «φούσκες» και «παρατηρητήριο των τιμών», που σημαίνει οφθαλμο-πορνεία από την κλειδαρότρυπα, ή, «φάτε μάτια ψάρια». Η συζήτηση στη Βουλή δεν άφησε καμιά αμφιβολία.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ