Κυριακή 31 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Σε αμηχανία τα συνεταιράκια των πολέμων

Η Βρετανία συνταράσσεται αυτές τις μέρες από τη δικαστική έρευνα γύρω από τη διαπλοκή μυστικών υπηρεσιών και πρακτόρων, συμβούλων και κυβερνητικών παραγόντων και βέβαια «υψηλών» πετρελαϊκών και άλλων συμφερόντων που βρίσκουν την έκφρασή τους στους πολέμους.

Η αυτοκτονία του Ντέιβιντ Κέλι οδηγεί σε συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για την εκπεσούσα αυτοκρατορία που άλλοτε χρησιμοποιεί ως σύμβολο των ραδιουργιών της τον Λόρενς της Αραβίας και άλλοτε τον πράκτορα Τζέιμς Μποντ, που οι ταινίες του τον εμφανίζουν ως τζέντλεμαν πανταχού παρόντα τιμωρό, με κακέκτυπο τον θηριώδη Αμερικανό «εξολοθρευτή» που διεκδικεί και το αξίωμα της προεδρίας, ή κάτι ανάλογο!

Τα συνεταιράκια τα δίδυμα της «νέας τάξης» και των πολέμων, ο Τόνι και ο Τζορτζ, ο αναγεννημένος χριστιανός, στριμώχνονται τώρα, κάθε μέρα και περισσότερο, όχι μόνο γιατί αποκαλύπτονται οι ραδιουργίες τους, από την κορυφή μάλιστα των ανευθυνοϋπεύθυνων της πολιτείας, αλλά και γιατί πολλαπλασιάζονται οι τελετές υποδοχής φερέτρων, υπενθυμίζοντας τη φρίκη του Βιετνάμ.

Αυτοί οι υπόλογοι μαζικών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας προσπαθούν τώρα να καλυφθούν αναδρομικά (!) από τον ΟΗΕ, τον οποίον είχαν καταργήσει και υποκαταστήσει, χρησιμοποιώντας ως ενεργούμενό τους, το Συμβούλιο Ασφαλείας και το ΝΑΤΟ των βομβαρδισμών.

Επιχειρούν από τη μια, να «νομιμοποιήσουν» και να συνεχίσουν τα εγκλήματά τους και από την άλλη να καλύψουν τις κατοχικές δυνάμεις μέσα και πίσω από την μπούργκα των «κυανόκρανων».

Ταυτόχρονα πολλαπλασιάζουν τις πιέσεις τους προς τις ευάλωτες και υπάκουες κυβερνήσεις, όπως της χώρας μας, όχι μόνο για τη διαρπαγή της ολυμπιαδικής λείας αλλά και για την ανάληψη στη χώρα μας αστυνομικών αρμοδιοτήτων, ώστε να επιβληθεί «άκρα του τάφου σιωπή»...


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ