Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
«Δεσμεύονται» για την... ακύρωση των υποσχέσεων!

Το πρωθυπουργικό προεκλογικό «διάγγελμα» περιείχε αριθμητικά είκοσι περίπου φορές το ρήμα «Δεσμευόμαστε» και κάπου δέκα φορές τη λέξη «μέτωπο».

Θύμισε τη σατιρική επανάληψη του Μητσικώστα «Ορκιζόμαστε» και περιείχε, εκτός από τα γνωστά «σαρδάμ», το κορυφαίο, την αντικατάσταση της λέξης «γεωργικά» από τη λέξη «γερμανικά», παραπέμποντας συνειρμικά στη γερμανική οικονομική αντίληψη.

Επί της ουσίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο προεκλογικό αυτό διάγγελμα, ήταν ωσάν να ξεκινούσε από το τίποτα, χαρακτηρίζοντας τις προηγούμενες περιόδους διακυβέρνησης (του) ως περιόδους σταθεροποίησης και εικονικής σύγκλισης, ενώ τώρα... επελαύνει πραγματική, αλλά και «υψηλού ρίσκου», δηλαδή υψηλού κινδύνου.

Μοίρασε εικονικές παροχές, ελαφρύνσεις, που αποτελούν επανάληψη προηγούμενων που έμειναν και εκείνες στα ντουλάπια της λησμοσύνης και στο κοιμητήριο του «Δεσμευόμαστε». Οποιοι σύμβουλοι βοήθησαν στον διαγγελματικό λόγο δε θα πρέπει να είναι ευτυχείς.

Αναζητώντας στα λεξικά νέους όρους και διατυπώσεις στρέβλωσης των εννοιών, «δεσμεύτηκε» για προσεχή τετραετία «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», που πρέπει αντίστοιχα να απευθύνεται σε «βιονικούς πολίτες», κατασκευασμένους με μικροτσίπς, πολίτες υποτακτικούς και ευάλωτους.

Τα είκοσι αυτά σημεία με την υπόσχεση «Δεσμευόμαστε» τα περιέλαβε «ως χάρτα σύγκλισης», έναντι της οποίας, επιτιθέμενη η ΝΔ, χαρακτήρισε ως «Χάρτα απόκλισης», χρησιμοποιώντας επιλεκτικά στοιχεία των οργάνων της ευρω-ένωσης για την ελληνική πορεία.

Το «διάγγελμα» δεν επιχείρησε να τεκμηριώσει την επιχειρούμενη προώθηση του νέου τέρατος - εκλογικού νόμου, γιατί η συσπείρωση εναντίον του, την προηγούμενη ακριβώς μέρα, πρέπει να θορύβησε και τους δύο εναλλασσόμενους στην εξουσία.

Σε απάντηση, ο λαός δεσμεύεται - χωρίς εισαγωγικά - να ακυρώσει τα αντιλαϊκά τους μέτρα.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ