Κυριακή 18 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Προεκλογικά μασκαρέματα

Σε δύο βδομάδες αρχίζει η Αποκριά, αλλά το προεκλογικό καρναβάλι άρχισε ήδη. Με όλα τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν. Με κομφετί και σερπαντίνες υποσχέσεων, με μπλόφες και τεχνάσματα, με το γαϊτανάκι των διαπλεκομένων, με κλόουν των τηλε-διαστρεβλώσεων.

Κυρίαρχο όμως στοιχείο παραμένει η μάσκα των χαμαιλεόντων της πολιτικής - εκτός από την αντιασφυξιογόνα μάσκα των ειδικών δυνάμεων καταστολής που αντιπαρατάσσονται στις λαϊκές αγωνιστικές δυνάμεις.

Η μάσκα των χαμαιλεόντων, η μάσκα του Καρνάβαλου, ανεξάρτητα αν αυτός που τη φοράει προέρχεται από γουρνοτσάρουχο, είτε από τη ρεντινγκότα των κομματικών «βαρόνων».

Μάσκες λοιπόν, μάσκες ψεύτικες, που κρύβουν τα σύγχρονα προεκλογικά «παραμυθιάσματα», την οργανωμένη επικοινωνιακή απάτη, με τζιν, «κάζουαλ» ντύσιμο, με ή χωρίς γραβάτα.

Μάσκες χωρίς πρόσωπα και λόγια του αέρα. Μαριονέτες αυτών που τους κινούν. Παλιάτσοι με χαμόγελα σαρδόνια, τσακίσματα, γλειψίματα και διαβολοσκορπίσματα.

Βαμμένοι με καρναβαλίστικα ψιμύθια, μοιράζουν στις παραμονές της κάλπης τη λιτότητα και φούσκες εξαπάτησης. Κάτω από το «ντόμινο» των διαδοχικών μεταλλάξεων προς το τίποτα.

Κάτω από το μαύρο ντόμινο και τη μάσκα-μπούργκα, κάτω από τα οποία κρύβονται τα αμεύλια κομματικά στιλέτα τους, τα δηλητήρια των Βοργιών και οι συγκρούσεις των πράσινων και των «βένετων» της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που υπόσχονται και οι δύο ότι όχι μόνο θα συνεχίσουν, αλλά και θα επεκτείνουν.

Στην αυτοκριτική του, ο διάδοχος-μεσσίας της εκσυγχρονιστικής καθήλωσης αναρωτήθηκε: - Σκύψαμε πάνω στα προβλήματα του λαού; Δε σκύψαμε.

Και η δική μας ερώτηση: Μήπως εξαντλήσατε τις γονυκλισίες προς τα μεγάλα αφεντικά;


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ