Κυριακή 25 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ο «κόσμος» τους και ο κόσμος μας

«Εσείς ζείτε στον κόσμο σας», μας σχολιάζουν, απαξιωτικά, οι διεκδικητές της σοσιαλδημοκρατικής εξουσίας και τα παραφερνάλιά τους. Τους απάντησε στη συνέντευξη Τύπου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα:

Εμείς, είπε, ζούμε μέσα στον κόσμο. Εμείς ζούμε τον δικό μας κόσμο. Ζούμε με τους εργαζόμενους, τους εργάτες, τους αγρότες, τους άνεργους, τους κατατρεγμένους».

Ζούμε στον κόσμο των αγώνων και της διεκδίκησης. Στον κόσμο που αντιμάχεται τη «νέα τάξη» και τις ιθαγενείς παραφυάδες της. Διεκδικούμε έναν κόσμο ελεύθερο και ειρηνικό. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα στη ζωή.

Απέναντι στον άγριο ανταγωνισμό του καπιταλισμού, στο δίδυμο του νεοφιλελευθερισμού, στην ανασφάλιστη εργασία, στην εκμετάλλευση, στη διαφθορά και τη σήψη, ορθώνουμε ένα μέτωπο αντίστασης.

Δεν υποκύπτουμε, δεν προσκυνάμε. Τα 85 χρόνια της ιστορίας μας και της καθημερινής πάλης, αποτελούν ένα σταθερό διαχρονικό κεφάλαιο.

Μας λοιδορούν οι προσκυνημένοι, ότι ζούμε στο παρελθόν, ότι ζούμε στον κόσμο μας, απέναντι στο δικό τους «κόσμο» των πολέμων, της εκμετάλλευσης, των σκανδάλων, της υποβάθμισης θεσμών και αξιών. Στον «κόσμο» τους, όπου εκτός από τα ναρκωτικά, της αποβλάκωσης και της φυγής, επεκτείνεται η οργανωμένη και κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση.

Στη θέση της πραγματικής ζωής, εσείς και ο «κόσμος» σας περιφέρετε το μουμιοποιημένο πτώμα της «εικόνας» κατά το πρότυπο των αφεντικών σας που συμβουλεύουν: «Φτιάξε πρώτα την εικόνα σου και άστην, μετά, να δουλεύει για σένα».


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ