Κυριακή 6 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Παπαδο-πράκτορες και χαφιέδες

Οι περιστάσεις των παπα-σκανδάλων το απαιτούν να ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν της κατοχικής περιόδου και της «απελευθέρωσης», όπου ένα αστέρι των μυστικών βρετανικών υπηρεσιών, ένας πράκτορας της «Ιντέλιτζενς Σέρβις», ο Δαβίδ Μπάλφουρ, έδρασε στην Ελλάδα, μεταμφιεσμένος σε ορθόδοξο Ελληνα ιερέα, με το ψευδώνυμο «πατέρας Δημήτριος», που ιερουργούσε στο παρεκκλήσιο του «Ευαγγελισμού».

Η ιστορία του είναι αποκαλυπτική και παραπέμπει στις πιο τολμηρές ιστορίες μυθιστορημάτων κατασκοπίας.

Ο Μπάλφουρ - Δημήτριος σύμβουλος του άλλου σκοτεινού ανθρώπου, του Ρεξ Λίπερ, ως στέλεχος των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, προετοίμασε συστηματικά τη δράση του στην Ελλάδα. Το 1934 ήρθε από το Παρίσι στην Ελλάδα, πήγε στο Αγιον Ορος και «συνδέθηκε» με τον Ρώσο καλόγερο Σωφρόνιο. Ενα χρόνο μετά, έφτασε στην Αθήνα και εντάχθηκε στο «μοναχικό τάγμα» του τότε μητροπολίτη Καρυστίας Παντελεήμονα, ο οποίος τον χειροτόνησε ορθόδοξο... αρχιμανδρίτη που του έδωσε και το εκκλησιαστικό όνομα. Συνδέθηκε, ως μοναχός, με τη μονή Πεντέλης και σπούδασε στη Θεολογική Σχολή της Αθήνας.

Κατά τη δικτατορία του Μεταξά ανέλαβε καθήκοντα «εξομολόγου» στη βασιλική οικογένεια του Γεωργίου Β' και διορίστηκε εφημέριος (!), στο παρεκκλήσιο του «Ευαγγελισμού». Ως «εξομολόγος» ανέπτυξε στενές σχέσεις - «όμοιος ομοίω αεί πελάζει» - με υψηλούς παράγοντες του οικονομικού, πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου, τη βασιλική οικογένεια, απ' όπου «άρμεγε» ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Αυτός λοιπόν ο πράκτορας, ντυμένος πια ως ταγματάρχης των αγγλικών υπηρεσιών οργίασε στη χώρα μας, μαζί με τις βρετανικές δυνάμεις εισβολής.

Ο «δικός μας» πρακτορίσκος και ό,τι άλλο, βρωμερό, με τα πολλά πρόσωπα, θα πρέπει να αισθάνεται νάνος μπροστά σε τέτοιους προφέσορες, παρότι σε ορισμένα σημεία - ιερατικό σχήμα, Αγιον Ορος, μυστικές υπηρεσίες, διαπλεκόμενα - η ιστορία επαναλαμβάνεται...


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ