Κυριακή 19 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Στα δόκανα της μεταφυσικής και του «κάρμα»

Είχα καιρό να δω τη Μαριώ. Τη θυμόμαστε στην παρέα, ως ένα γελαστό και δραστήριο κορίτσι.

Μου έκανε εντύπωση η μεταβολή της. Την είδα σαν ονειροπαρμένη και της το είπα. Και έτσι ήταν, καθώς το ομολόγησε. - Αλλαξα, μου είπε. Βλέπω διαφορετικά τα πράγματα και τους ανθρώπους. - Δηλαδή; επέμεινα. - Να τώρα είμαι σε μια ομάδα διαλογισμού... - Δηλαδή, πώς διαλογίζεστε Μαριώ; - Να φτάνουμε σε έκσταση και στα ακραία όρια της πνευματικής περιπλάνησης.

Πρότεινα έναν καφέ... Η συζήτηση είχε ενδιαφέρον, γιατί η Μαριώ στο πρόσφατο παρελθόν φαινόταν προσγειωμένη και καθόλου φαντασιόπληκτη.

- Στην ομάδα μας, συνέχισε μονολογώντας, συνδυάζαμε ειδικές σωματικές και ψυχο-πνευματικές ασκήσεις για να φτάσουμε πέρα από τον φαινόμενο κόσμο!

Η συζήτηση σήκωνε άλλον έναν καφέ... - Γυμναζόμαστε, συνέχισε απτόητη, να πολλαπλασιάζουμε το «κάρμα», ζώντας, παράλληλα, σε διαφορετικές μετενσαρκώσεις, στη διαδρομή του χρόνου.

Την κοίταζα με προσοχή. Η Μαριώ δεν είχε αντέξει από το βάρος των προβλημάτων. Υπέκυψε σε μεταφυσικές αναζητήσεις, «στο κάρμα», στις διαδοχικές φάσεις έκστασης και παραληρηματικού λόγου, ενδεχόμενα και υπό την επήρεια κάποιου από τα παραισθησιογόνα της φυγής και του αποπροσανατολισμού.

Η νεολαία, εκτός, από ένα βουνό προβλημάτων ζωής, βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο ενός συστήματος οργανωμένης παραπλάνησης και αν δεν αντισταθεί συλλογικά και αγωνιστικά, κινδυνεύει να καταποντιστεί στις «ρουφήχτρες» και να αιχμαλωτιστεί στα δόκανα των ανθρωποκυνηγών.


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ