Κυριακή 26 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ταυρομαχίες δικομματισμού

Η παράσταση στο Κοινοβούλιο τελείωσε και ο δικομματικός θίασος ποικιλιών αποσύρθηκε στους ρόλους των παρασκηνίων.

Από κοινού συμφέροντος κινούμενοι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθύβρισαν, στην ουσία, εαυτούς και αλλήλους, και ομονοούντες, στην ουσία, υποστήριξαν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Κατασπαράχτηκαν προσφέροντας θέαμα και ακρόαμα τριών ημερών στους ψηφοφόρους τους.

Επιδίωξη και των δύο, η παραπλάνηση του κόσμου που περίμενε ν' ακούσει κάτι για τα πολλαπλασιαζόμενα προβλήματά του. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή της στιγμής, ούτε για την πρόταση μομφής - δυσπιστίας, ούτε για τη μεταστροφή σε ψήφο εμπιστοσύνης προς τη ΝΔ, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση κλιμακώνει την εξαγγελία (που βαφτίζει διάλογο) νέων αντιλαϊκών μέτρων.

Τι έγιναν λοιπόν οι προεκλογικές υποσχέσεις και των δυο και ιδιαίτερα της κυβερνητικής πλειοψηφίας που μεταθέτει τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, κατά την περίοδο της ηγεμονίας τους; Ετσι ακούγεται και πάλι η ιστορική φράση: «Τις πταίει λοιπόν;».

Η απάντηση είναι ότι και οι δυο συνευθύνονται και εκείνο που έμεινε είναι ότι ο ένας μετά τον άλλο οι βουλευτές κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης εξάντλησαν τη ρητορική των ταυρομαχιών και των ύβρεων, θυμίζοντας τις έριδες των ημερών για το ποια χωματερή θα στεγάσει τα σκουπίδια και τα λύματα.

Ανάμεσα σ' αυτά τα ρητορικά σκουπίδια ακούστηκαν και οι ψευτοφιλολογικές αναφορές στους... Βουρβόνους, τον Λούθηρο, την ωδή του Μεφιστοφελή, τους πραματευτές γυρολόγους, τα «ρετιρέ και τα υπόγεια», τους διαχειριστές πολυκατοικιών κ.λπ.

Εμείς, όπως είπε η Αλέκα Παπαρήγα, κατά την αποχώρηση των βουλευτών του ΚΚΕ από τη «θεατρική» αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουμε αταλάντευτοι τους αγώνες, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς κλιμακώνονται τα αντιλαϊκά μέτρα, τώρα μάλιστα που ο Μπους μας βάφτισε «στρατηγικούς εταίρους» και εξουσιοδοτημένους... χωροφύλακες στην περιοχή!


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ