Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΣΕ: Την κήρυξη 24ωρης πανσιδηροδρομικής - πανελλαδικής απεργίας για την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Σεπτέμβρη, με συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ, αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Οι σιδηροδρομικοί αντιδρούν τόσο στο κυβερνητικό σχέδιο «αναδιάρθρωσης» του ΟΣΕ που προωθεί η κυβέρνηση, όσο και στον «ωμό εκβιασμό» της διοίκησης του Οργανισμού για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2008.

«ΒΡΑΔΥΝΗ»: Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Βραδυνή», συμφερόντων Κ. Μήτση, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη της δημοσιογράφου Πανωραίας Πράπα. Από την πλευρά της, η εργοδοσία εμμένει στην αντεργατική στάση, ενώ διαμήνυσε ότι θα προχωρήσει και σε νέες απολύσεις. Τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα.

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ: Με 48ωρες απεργίες από τη Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη, οι τελωνειακοί συνεχίζουν τον αγώνα τους για το ζήτημα των «Ειδικών Λογαριασμών».

ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΕ: Αυξημένη κατά 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο ήταν η ανεργία στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2008, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της Γιούροστατ. Συγκρινόμενη μάλιστα με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007, η ανεργία εμφανίζεται αυξημένη κατά 1,3%.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ