Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΕΤΡΟ: Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του Μετρό από τις 12 σήμερα το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ., στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την παρελκυστική τακτική που ακολουθεί η διοίκηση στην υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2008, καθώς και για την άρνησή της να εφαρμόσει την προηγούμενη σύμβαση (2006 - 2007).

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΠΘ: Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα, Πέμπτη, οι συμβασιούχοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά. Σήμερα και αύριο, το Σωματείο Εργαζομένων στις εργολαβίες πραγματοποιεί 48ωρη απεργία. Το Σωματείο Εργαζομένων με Σύμβαση Εξαρτημένης Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου προχωρά σήμερα σε 4ωρη στάση εργασίας, με συγκέντρωση στις 8 το πρωί στο κτίριο της διοίκησης. Ανάμεσα στα άλλα που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι είναι και η άρνηση εργολάβου να επαναπροσλάβει εργαζόμενη που έμεινε έγκυος.

«ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ»: 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην «Εθνική Ασφαλιστική» ενάντια στα σχέδια της Εθνικής Τράπεζας να αναζητήσει «στρατηγική συνεργασία» με άλλον ιδιώτη με στόχο την ανάπτυξη της θυγατρικής της εταιρείας του ομίλου «Εθνική Ασφαλιστική». Γεγονός που συνδυάζεται με μείωση των καταστημάτων της ασφαλιστικής από 45 σε 5 και μείωση του προσωπικού, σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα θα κάνουν στάση εργασίας (7.45 - 10.45) και θα πραγματοποιηθεί κοινή συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της «Εθνικής Ασφαλιστικής» στις 10 το πρωί.

HENKEL: Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Φαρμάκου (ΟΕΦΣΕΕ) ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων και για τα άλλα προβλήματα στην εταιρεία HENKEL. Η ημερομηνία της απεργίας θα καθοριστεί σε συντονισμό με το επιχειρησιακό σωματείο.

«ΣΑΡΑΝΤΗΣ»: Αγωνιστική παρέμβαση στην εταιρεία καλλυντικών προϊόντων «ΣΑΡΑΝΤΗΣ» (στη Βοιωτία) προετοιμάζει η Ομοσπονδία Φαρμάκου, για να σταματήσει η εντεινόμενη πίεση που δέχεται ο συνδικαλιστής (εκλεγμένος στο ΔΣ του κλαδικού συνδικάτου Βοιωτίας) Γιώργος Κατάτσης από την εργοδοσία, η οποία «χτυπά» δικαιώματα που απορρέουν από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΕΡΜΗΣ»: Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο Ειδικό Κέντρο «Ερμής», καταγγέλλοντας την τρομοκρατική συμπεριφορά της διοίκησης, η οποία παραμένει ίδια επί 20 χρόνια. Καταγγέλλουν παρεμβάσεις του ΔΣ στο επιστημονικό τους έργο, βίαιες και προσβλητικές συμπεριφορές εκ μέρους της διοίκησης, άρνηση εγγραφής νέων μελών στο Σύλλογο, στον οποίο έχουν να γίνουν εκλογές εδώ και πολλά χρόνια, παρά το γεγονός ότι ο γραμματέας της ΕΣΑμεΑ φαίνεται να έχει εκλεγεί από αυτό το συγκεκριμένο Σύλλογο!

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο, Παρασκευή, τα Σωματεία Καθαριστών - Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Λάρισας, Μαγνησίας, Πειραιά, Αργολίδας, Εβρου, αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη επίθεση που δέχονται από το δικηγορικό γραφείο Νικολουτσόπουλου και προβάλλοντας διεκδικήσεις που αφορούν στα μεγάλα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 9 π.μ. στην πλ. Ομονοίας, την ώρα που στο Ειρηνοδικείο θα εκδικάζεται αγωγή του δικηγόρου Νικολουτσόπουλου κατά καθαρίστριας. Θα ακολουθήσει διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας. Χτες αντιπροσωπεία του Σωματείου Καθαριστριών Πειραιά πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Με καθημερινές περιοδείες κορυφώνεται η προετοιμασία του Συνδικάτου για την επιτυχία των εκλογών που ορίστηκαν να γίνουν από 6 έως 31 του Οκτώβρη. Οι εκλογές θα γίνονται καθημερινά Δευτέρα - Σάββατο στα κατά τόπους παραρτήματα, από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., και τις Κυριακές, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. Κάλπες θα στηθούν και στους τόπους δουλειάς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ