Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΕΟΚΕΜ: Εξω από το εργοστάσιο βιομηχανικών χρωμάτων ΝΟΕΚΕΜ στο Κορωπί βρέθηκαν και πάλι χτες το ξημέρωμα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Χημικών απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης του Βαγγέλη Χατζηζώη και προειδοποιώντας για την κήρυξη απεργίας στο εργοστάσιο. Η εργοδοσία ζήτησε νέα συνάντηση από τους συνδικαλιστές την Τρίτη.

ΠΑΤΡΑ: Με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη του Κυριάκου Ζαρουτιάδη - απολύθηκε το 2005 εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης - η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Μετάλλου καθώς και άλλα ταξικά σωματεία πραγματοποίησαν χτες βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την επιχείρηση κατασκευής ποδηλάτων «Ν. Μανιατόπουλος ΑΕ». Οι ταξικές δυνάμεις απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο της επιχείρησης.

ΜΕΤΡΟ: Σε 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, από τις 5 π.μ. έως τις 9 μ.μ. προχωρούν την ερχόμενη Τρίτη, 23 Σεπτέμβρη οι Ηλεκτροδηγοί στο Μετρό της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για την παρελκυστική στάση που ακολουθεί η διοίκηση της ΑΜΕΛ στο θέμα της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2008.

ΕΚΑΒ: Πανελλαδική στάση εργασίας (9 πμ - 1 μμ) κάνουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ διεκδικώντας την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του με δωρεάν υπηρεσίες προς τους ασθενείς καθώς και την πανελλαδική ανάπτυξη.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Δύο τρίωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Αττικής, τη Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη και την Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη. Τις μέρες αυτές διεξάγονται δύο δίκες με τις οποίες το Σωματείο προσπαθεί να εμποδίσει με νομικά μέσα τη διοίκηση της Τράπεζας να διαλύσει το ΛΑΚ (ειδικό ασφαλιστικό λογαριασμό).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ