Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Τη σημασία που έχουν οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας για την ενίσχυση των αγώνων του κλάδου ανέδειξε και η μαζική συμμετοχή των εργατών σε μεγάλο εργοτάξιο του Ελαιώνα, όπου χτες στήθηκε κάλπη. Οι εκλογές θα συνεχιστούν μέχρι τις 31 Οκτώβρη. Οι οικοδόμοι μπορούν να ψηφίζουν καθημερινά Δευτέρα - Σάββατο στα κατά τόπους παραρτήματα, από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., και τις Κυριακές, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ.

«ΤΕΛΕΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ»: Να μην υποκύψουν σε κανέναν εργοδοτικό εκβιασμό καλεί τους υπαλλήλους στην «Teleperformance» το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής, καθώς, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, την περασμένη Δευτέρα, η εταιρεία διέκοψε την παραγωγή επικαλούμενη τεχνικούς λόγους. Την επόμενη μέρα ζήτησε από πολλούς εργαζόμενους να κάνουν υπερωρίες για να γίνει ό,τι δεν έγινε την παραμονή, αλλιώς δε θα πληρώνονταν για τις ώρες αυτές. Εξαπέλυσε μάλιστα απειλές ενάντια σε όσους αντέδρασαν. Το ΣΕΤΗΠ τούς καλεί σε σύσκεψη την Κυριακή 12 Οκτώβρη, στις 5.30 μ.μ., στην αίθουσα της Χαλκοκονδύλη 37, στο 2ο όροφο.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποίησαν χτες το βράδυ εργαζόμενοι της πόλης με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ), ζητώντας να σταματήσει ποινικοποίηση των αγώνων από τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αφορμή αποτέλεσε η σημερινή εκδίκαση της μήνυσης που κατέθεσαν ο δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εναντίον του μέλους του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο, εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, Δημήτρη Πατσιά. Παρόμοια συγκέντρωση συμπαράστασης στο συνδικαλιστή πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στις 9 μπροστά στα δικαστήρια.

ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ: Το Συνδικάτο Επαγγελματιών Οδηγών «Ο ΕΡΜΗΣ», επικεφαλής στην απεργιακή κινητοποίηση των οδηγών και των υπόλοιπων εργαζόμενων στην πτωχευμένη εταιρεία ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΟΣ ΑΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ διοργανώνει συνέντευξη Τύπου με θέμα τους πραγματικούς λόγους των οδικών ατυχημάτων - εγκλημάτων. Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί την Παρασκευή 10 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΟΣ ΑΕ, στον Ασπρόπυργο Αττικής, στη θέση «Γκόριτσα».

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ: Τα δεδουλευμένα τριών μηνών και αναδρομικά οφείλει σε, περίπου, 80 εργαζόμενους - συμβασιούχους που απασχολούνται στη δημοτική επιχείρηση, η δημοτική αρχή (ΝΔ) Αιγάλεω. Ορισμένοι από τους εργαζόμενους έχουν απολυθεί τον προηγούμενο μήνα - καθώς έληξαν οι συμβάσεις τους - χωρίς, επιπλέον, να πάρουν ούτε την εξόφλησή τους. Την περασμένη Τετάρτη οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη δημοτική αρχή διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ χτες αργά το βράδυ αναμενόταν να προχωρήσουν σε νέα παράσταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ