Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ: Με συνθήματα να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους, να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο και να μη γίνει καμία απόλυση, διαδήλωσαν χθες το μεσημέρι στα διόδια των Μαλγάρων οι εργαζόμενοι των ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ Γ' της Νάουσας. Μαζί τους ήταν και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του εργοστασίου ΔΟΥΔΟΣ. Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τα διόδια και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό με τα αιτήματά τους στους οδηγούς. Στην κινητοποίηση, που στήριζε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, παραβρέθηκαν η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου του ΠΑΜΕ.

ΟΤΟΕ: Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ της ΟΤΟΕ και το βουλευτή του ΚΚΕ Αχιλλέα Κανταρτζή στη Βουλή. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι συνέπειες της κρίσης και οι τρόποι αντιμετώπισής της. Μετά τη συνάντηση, ο Αχ. Κανταρτζής δήλωσε ότι δεν πρέπει να δοθεί καμιά ενίσχυση στις επιχειρήσεις. Οι συνέπειες της κρίσης πρέπει να αντιμετωπιστούν από το ταξικό κίνημα των εργαζομένων, έτσι ώστε, από τη μία μεριά, να μη φορτωθούν οι συνέπειες της κρίσης σε βάρος τους όπως σχεδιάζει το κεφάλαιο και τα κόμματά του και, από την άλλη μεριά, να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

ΕΛΑΙΟΥΡΓΟΣΑΠΟΥΝΟΠΟΙΙΑ: Να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του σωματείου, μεθαύριο Κυριακή, 16 Νοέμβρη, στις 9.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καλεί τους εργαζόμενους η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Ελαιουργοσαπουνοποιίας.

«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: Τρίωρη στάση εργασίας (8-11 π.μ.), συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα επείγοντα του νοσοκομείου και πορεία στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (Λεωφόρος Αλεξάνδρας και Τσακάλωφ) κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού», με αιχμή τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

«ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»: Με μαύρα περιβραχιόνια θα εργάζεται σήμερα το προσωπικό του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», που πραγματοποιεί στάση εργασίας (11.00 π.μ. - 2 μ.μ.) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές συνθήκες στο νοσοκομείο, που έχουν οδηγήσει σε παραίτηση 600 συναδέλφους τους. Το υπάρχον προσωπικό -προβλέπεται για την κάλυψη 625 κρεβατιών, ενώ αυτή τη στιγμή λειτουργούν 790 κλίνες - αναγκάζεται να δουλεύει σε συνεχές κυλιόμενο ωράριο επί σειρά ημερών χωρίς ανάπαυση, λόγω αδυναμίας χορήγησης ρεπό και αδειών.

«ΠΕΠΑΓΝΗ»: Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την ερχόμενη Τρίτη, 18 Νοέμβρη, 25 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Τους οφείλονται οι μισθοί πέντε μηνών. Οι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν από το Νοσοκομείο με σύμβαση ορισμένου χρόνου από τον Ιούνη του 2008 έως και τον ερχόμενο Φλεβάρη του 2009 και μέχρι και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί για τις υπηρεσίες τους.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Ο Σύνδεσμος Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την αγανάκτησή του για την απαράδεκτη συμπεριφορά της κυβέρνησης και του ΟΠΑΔ να μη διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια, με αποτέλεσμα τη διακοπή από τους φαρμακοποιούς τής επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων και την καταγγελία των συμβάσεων από τους γιατρούς.

ΙΣΑ: Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει την άρνηση ορισμένων σχολείων να εγγράψουν μικρούς μαθητές που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη Νεανικού Τύπου και καλεί το υπουργείο Παιδείας να θέσει τέρμα στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ