Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Αναλαμβάνουν δράση οι ταξικές δυνάμεις της παράταξης ΔΑΣ των εργαζομένων στο χώρο των ναυτιλιακών εταιρειών και των τουριστικών γραφείων. Σε σύσκεψη που διοργάνωσε η παράταξη την περασμένη Δευτέρα το βράδυ αποφασίστηκε και συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα κατά των απολύσεων και της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων. Η συγκρότηση της Επιτροπής κρίθηκε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη καθώς μια σειρά επιχειρήσεις του κλάδου, αξιοποιώντας την οικονομική κρίση, άρχισαν να απολύουν και να θέτουν σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους, ενώ η συμβιβασμένη πλειοψηφία ΑΠ (ΣΥΝ), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ του ΠΑΣΕΝΤ (Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό), όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Συνεχίζονται οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην Ενωση Λογιστών Αθήνας. Αύριο Πέμπτη οι λογιστές θα μπορούν να ψηφίζουν από τις 1.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ. Το Σάββατο, 20/12 και την Κυριακή 21/12 από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ»: Συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών στο Χολαργό έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 10.30 π.μ. οι εργαζόμενοι στον όμιλο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ). Μεθαύριο Παρασκευή λήγει η προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικών προτάσεων από τους υποψήφιους «επενδυτές» για τις τρεις προς πώληση εταιρείες (πτητικό έργο, τεχνική βάση, επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών). Στο τέλος του ερχόμενου Απρίλη ο όμιλος ΟΑ θα έχει τεθεί σε εκκαθάριση και θα έχουν απολυθεί όλοι οι εργαζόμενοι.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στο ΔΕΣΜΗΕ για μια σειρά οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

ΑΛΤΕΚ: Συνεχίστηκε και χτες η κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ομίλου από τους εργαζόμενους της θυγατρικής ΑΛΤΕΚ Τέλεκομ (βρίσκεται σε διαδικασία πτώχευσης) καθώς η εργοδοσία έχει αθετήσει τη συμφωνία της να καταβάλει όσα τους οφείλει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ