Τρίτη 13 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΑΤΤΙΚΑΤ»: Απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες (Νοέμβρης - Δεκέμβρης) είναι οι εργάτες της κατασκευαστικής «ΑΤΤΙΚΑΤ» στο τμήμα της Εγνατίας, Κρανιά Γρεβενών - Παναγιά. Η εργοδοσία χρωστάει ακόμα τα αναδρομικά του 2008, ενώ χωρίς σέρβις (λάστιχα κλπ.) είναι και τα φορτηγά της εταιρείας, με αποτέλεσμα κάθε δρομολόγιο να είναι κίνδυνος - θάνατος για τους οδηγούς. Σύμφωνα με το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, χτες έγινε εργατικό ατύχημα, όταν το φορτηγό της «ΑΤΤΙΚΑΤ» κλείστηκε από αυτοκίνητα που έρχονταν από το αντίθετο ρεύμα κι ο οδηγός Μουχάμετ Χαμάντι αναγκάστηκε να το ρίξει σε χαντάκι. Από τύχη και μόνο δεν υπήρξαν θύματα.

ΕΥΑΘ: Κατάληψη επ' αόριστον στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ ΑΕ ξεκίνησαν από χτες οι υπάλληλοι, με αίτημα την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών. Σε απαράδεκτη ανακοίνωσή της, η ΕΥΑΘ εκβιάζει πως αν πραγματοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων, θα επιβαρυνθούν αναγκαστικά με πρόσθετη φορολογία οι καταναλωτές.

ΓΓ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Τη συνέχιση του καθεστώτος ομηρίας των 80 συμβασιούχων, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προανήγγειλε ο νέος υπουργός Πολιτισμού, Αντ. Σαμαράς. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν με συμβάσεις μιας μέρας εδώ και καιρό, ενώ με το νέο χρόνο τους πήραν τις κάρτες εργασίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν. Ο υπουργός Πολιτισμού τους ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή που θα προβλέπει πως θα συνεχίσουν να δουλεύουν με το ίδιο καθεστώς ομηρίας και το 2009. Ομως, έστω και με αυτό το καθεστώς, μέχρι να εγκριθεί η τροπολογία, οι εργαζόμενοι βρίσκονται κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: 48ωρη απεργία ξεκίνησε χτες το προσωπικό στη Βιβλιοθήκη του Πολυτεχνείου, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Ενα τμήμα του προσωπικού στη Βιβλιοθήκη, 21 εργαζόμενοι, απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες έληξαν στις 31 Δεκέμβρη 2008 και αν το υπουργείο Παιδείας δεν ανανεώσει τις συμβάσεις τους θα απολυθούν. Στον «αέρα» βρίσκονται ακόμα 15 συμβασιούχοι που απασχολούνται σε άλλους τομείς. Την απόφαση για την απεργία έχουν πάρει οι τρεις Σύλλογοι μόνιμου και εργαστηριακού προσωπικού και οι συμβασιούχοι.

SEA DIAMOND: Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια θα συναντηθεί σήμερα στο μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή που έχουν συγκροτήσει φορείς της Σαντορίνης με σκοπό να διώξουν από την θάλασσα του νησιού τους το ναυαγισμένο κρουαζιερόπλοιο «SEA DIAMOND» της εταιρίας ΛΟΥΗΣ. Αμέσως μετά θα συναντηθούν και με τον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ