Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΥΑΘ: Συνεχίζεται η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης και αυξήσεις στους μισθούς. Στην ΕΥΑΘ περιόδευσε χτες κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Σοφία Καλαντίδου, βουλευτή του Κόμματος. Η βουλευτής του ΚΚΕ στην παρέμβασή της στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στους εργαζομένους, στον αγώνα τους για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση, για ΕΥΑΘ λαϊκή περιουσία, αφού το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Η Σοφία Καλαντίδου επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες σ' αυτή την κατεύθυνση.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Σε δίωρη στάση εργασίας σήμερα και την Τρίτη 20 Γενάρη (11 π.μ. - 1 μ.μ.) προχωρά το προσωπικό, μόνιμοι και συμβασιούχοι, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη δουλειά των συμβασιούχων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον «αέρα» καθώς οι συμβάσεις τους έχουν λήξει. Κατά τη σημερινή στάση θα γίνει συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Επιτροπής Ερευνών, ενώ κατάληψη θα γίνει και την Τρίτη στην Πρυτανεία.

ΜΕΤΡΟ: Την αναστολή της σημερινής τους 24ωρης απεργίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό της Αθήνας, μετά από συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί τους με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών. Την απόφαση πήρε κατά πλειοψηφία το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), παίρνοντας υπόψη του τη νέα πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2008 - 2009. Η νέα πρόταση θα αξιολογηθεί στο επόμενο ΔΣ του Σωματείου, προκειμένου να καθοριστεί η στάση του κλάδου.

ING: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ασφαλιστική εταιρεία ING, καθώς η διοίκηση του Ομίλου, με πρόσχημα τη μείωση των κερδών της, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 75 έως και 100 απολύσεις που αποτελούν το 14 - 18% του προσωπικού. Οι εργαζόμενοι απαιτούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Σήμερα θα συγκεντρωθούν έξω από τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στη Λεωφόρο Συγγρού.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν χτες οι συμβασιούχοι στο Δήμο Πετρούπολης που απασχολούνται στην καθαριότητα. Κατά τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο, ο δήμαρχος Στ. Βλάχος (ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ) δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων έληξαν πριν λίγο καιρό και η δημοτική αρχή, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της ότι θα τους μονιμοποιήσει, τον τελευταίο καιρό δήλωνε ότι δεν μπορούσε να τους προσλάβει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ