Πέμπτη 22 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΛΠ ΑΕ: Ανοίγουν σήμερα οι κάλπες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σωματείο των υπαλλήλων του ΟΛΠ και την εκλογή αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία (ΟΜΥΛΕ), δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους υπαλλήλους, με την ψήφο τους στην αγωνιστική παράταξη της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας», να συμβάλουν σημαντικά στην οργάνωση και ανάπτυξη αγώνων και στη συγκρότηση του μετώπου που θα είναι ικανό να ματαιώσει το ξεπούλημα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, βάζοντας πλάτη συνολικά στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανατροπή της φιλομονοπωλιακής πολιτικής.

ΔΕΗ: Τη χορήγηση άμεσα της σωρευτικής άδειας μητρότητας που δικαιούνται όλες οι γυναίκες που εργάζονται στη ΔΕΗ ως τυφλές τηλεφωνήτριες ή εργαζόμενες στη ΔΕΗ μητέρες αναπήρων παιδιών, απαίτησαν χτες αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από το χώρο της ΔΕΗ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, με παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά κτίρια της ΔΕΗ. Οι συνδικαλιστές συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, στον οποίο επισήμαναν ότι αποτελεί πρόκληση και απάνθρωπη αντιμετώπιση απέναντι σε μια ειδική κατηγορία γυναικών, η άρνηση της ΔΕΗ να χορηγήσει τη συγκεκριμένη άδεια, με το πρόσχημα ότι ήδη εργάζονται με μειωμένο ωράριο.

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: Για την κατάργηση της απλήρωτης εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών δεσμεύτηκε χτες, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας. Την άμισθη εργασία των ειδικευόμενων γιατρών είχε θεσπίσει η κυβέρνηση με το νόμο 3730/2008. Μετά από δυναμικές αντιδράσεις των φοιτητών της Ιατρικής, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ