Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑμΕΑ: Παναναπηρική συγκέντρωση μεθαύριο Παρασκευή στις 9.30 π.μ., έξω από το ξενοδοχείο «Νοβοτέλ» (αρχές Μ. Βόδα), όπου πραγματοποιείται η φιέστα της τελετής έναρξης του 7ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της λεγόμενης Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Η ΣΕΑΑΝ καλεί τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να μη δώσουν καμία νομιμοποίηση στο νόθο συνέδριο, να καταδικάσουν την αντιλαϊκή αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, και τα στηρίγματα της, κόμματα του ευρωμονόδρομου, και τις συμβιβασμένες διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ΕΣΑμεΑ, κλπ.

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Στις 25 Φλεβάρη θα γίνει η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο, όπως αποφάσισε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Η απεργία γίνεται για μια σειρά οικονομικά, θεσμικά, ασφαλιστικά και άλλα ζητήματα.

ΟΤΕ: Την απόφαση για τρίωρη παναττική στάση εργασίας (9 π.μ.- 12 το μεσημέρι), την Παρασκευή 6 Φλεβάρη, πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ ΟΤΕ. Στο πλαίσιο της στάσης θα γίνει συγκέντρωση στις 10 το πρωί, έξω από το ξενοδοχείο «Κάραβελ», όπου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ προκειμένου να εκχωρηθεί ο έλεγχος του Οργανισμού στην «Ντόιτσε Τέλεκομ» και να προσαρμοστεί το καταστατικό στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, που θα έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα πιο άθλιες συνθήκες εργασίας, παραπέρα μείωση του προσωπικού. Η ΕΣΚ ΟΤΕ τονίζει την ανάγκη ανάπτυξης αγώνων που θα βάζουν εμπόδια στην κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, θα στοχεύσουν στην ανατροπή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και θα παλεύουν για έναν Ενιαίο Φορέα Τηλεπικοινωνιών, 100% Δημόσιο, λαϊκή περιουσία που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

ΘΡΙΑΣΙΟ: Ακόμα 125 εργαζόμενοι - συμβασιούχοι βρέθηκαν στο δρόμο της ανεργίας τις προηγούμενες μέρες, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ Θριασίου. Πρόκειται για 85 εργαζόμενους στο Δήμο Ασπροπύργου και 40 στο Δήμο Μάνδρας, των οποίων οι 8μηνες συμβάσεις έληξαν. Οπως σημειώνει το Σωματείο, οι απολύσεις δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία των δύο δήμων από την έλλειψη προσωπικού, ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες θα είναι μειωμένες. «Την ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχουν οι δημοτικές αρχές, που πιστές στην πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, εξακολουθούν να είναι πρωτοπόρες στην εφαρμογή όλων των ελαστικών μορφών εργασίας», σημειώνει το Σωματείο.

ΑΤΤΙΚΟΝ: Η Διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν» και μετά από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των εργαζομένων αποφάσισε να άρει τη διαδικασία της κλήσης σε απολογία 17 εργαζομένων γιατί πήραν μέρος σε κινητοποίηση. Η Διοίκηση θεωρεί - όπως αναφέρει σε επιστολή προς την εφημερίδα μας - ότι οι εγκαλούμενοι εργαζόμενοι δε γνώριζαν ότι η Γενική Συνέλευση στην οποία πάρθηκε η απόφαση «ήταν μη σύννομη».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ