Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΦΡΙΓΚΟΓΚΛΑΣ: Σε τετράωρη στάση εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας προχωρούν τη Δευτέρα 9 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στη «ΦΡΙΓΚΟΓΚΛΑΣ» στην Κάτω Αχαγιά, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για να ανατρέψουν τα σχέδια της εργοδοσίας που επιδιώκει να απολύσει 120 εργαζόμενους από τους 210. Μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της πρωινής στάσης θα αποκλείσουν την Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού της Κ. Αχαγιάς.

ΦΑΡΟΣ: Τη συνέχιση της κατάληψης του εργοστασίου μέχρι να πάρουν όλα όσα τους χρωστάνε αποφάσισαν στη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι, που μένουν απλήρωτοι απ' τον Αύγουστο. Μέλη του Συνδικάτου Χαρτεργατών Αθήνας καταγγέλλουν κωλυσιεργίες στην καταβολή των 750 ευρώ που ο ΟΑΕΔ αποφάσισε να δοθούν σε κάθε εργάτη, μετά από την αγωνιστική παρέμβαση του συνδικάτου.

ΟΤΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη σωρεία απολύσεων που γίνονται σε δήμους του Λεκανοπεδίου πραγματοποιεί τη Δευτέρα 9 Φλεβάρη, στις 10 το πρωί στο Δήμο Μάνδρας, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα σωματεία και τους εργαζομένους των ΟΤΑ στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

ΕΥΒΟΙΑ: Σε διακοπή εργασιών για μια βδομάδα προχώρησε η ξυλοβιομηχανία «ΣΕΛΜΑΝ» στο Βασιλικό του Δήμου Ληλαντίων, επικαλούμενη την αδυναμία διάθεσης του «στοκ» που έχει συσσωρευτεί λόγω της «κρίσης». Η εργοδοσία πρότεινε στο σωματείο εργαζομένων (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) το κλείσιμο για δυο βδομάδες, για να μην προχωρήσει σε απολύσεις. Τελικά, η βιομηχανία έκλεισε για μια μόνο βδομάδα, όμως απ' ό,τι προκύπτει η εταιρεία προετοιμάζει και άλλα αντεργατικά μέτρα σε βάρος των περίπου 600 εργαζομένων. Αποφασισμένη να συνεχίσει τις απολύσεις (έχουν ήδη απολυθεί 18 εργαζόμενοι), ενώ αρνείται να προσέλθει στην Επιθεώρηση Εργασίας, εμφανίζεται και η εργοδοσία της εταιρείας επίπλων «ΝΕΟΣΕΤ» που δραστηριοποιείται στο Βασιλικό και απασχολεί 400 εργαζόμενους.

ING: Να επιστρέψει στη δουλειά του ο ένας από τους δύο εργαζόμενους που είχε απολύσει πριν λίγες μέρες η ING, αποφάσισε χθες το δικαστήριο, ύστερα από τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει το Σωματείο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ