Σάββατο 14 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Στην καταβολή των δεδουλευμένων του Δεκέμβρη οδήγησε η κινητοποίηση των οικοδόμων στο εργοτάξιο του Μετρό στο Νομισματοκοπείο, που προχτές ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας. Οι εργάτες συνεχίζουν μέχρι να πάρουν όλα όσα τους χρωστά η εργοδοσία.

«ΑΤΤΙΚΑΤ»: Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργάτες στο εργοτάξιο της ΑΤΤΙΚΑΤ, στην Εγνατία Οδό - στη γέφυρα της Παναγιάς, στα όρια των Νομών Τρικάλων και Γρεβενών - διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων του περασμένου Γενάρη, αλλά και του Δεκέμβρη. Ταυτόχρονα, καταγγέλλουν το μπαράζ απολύσεων, τους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας εναντίον τους. Υπενθυμίζουμε ότι απολύθηκαν 100 περίπου εργαζόμενοι και μαζί τους όλα τα μέλη της εργοστασιακής επιτροπής που διοργάνωσε την προηγούμενη επίσχεση εργασίας.

«ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»: Δύο τρίωρες στάσεις εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι καθαρίστριες του Σωματείου Εργολαβικών Καθαριστριών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας εκδικητικές μεθοδεύσεις του εργολάβου (εταιρία ISS) σε βάρος εργαζομένων που δραστηριοποιούνται μέσα από το νεοσύστατο σωματείο. Οι καθαρίστριες απαίτησαν να μπει οριστικό τέλος στις εργολαβίες των νοσοκομείων, να επαναπροσληφθεί η πρόεδρος του νεοσύστατου σωματείου, Αναστασία Παρασκευοπούλου, και να καταβληθούν από τον εργολάβο στις καθαρίστριες τα χρωστούμενα της τελευταίας πενταετίας.

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ: Συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις πραγματοποίησε χθες το απόγευμα το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής, έξω από το κτίριο της «Μούλτι Κολλέκτιον» (εισπρακτική εταιρεία, μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς). Η συγκεκριμένη εταιρεία - όπως και πολλές άλλες - με πρόσχημα την κρίση έχει προχωρήσει σε πέντε απολύσεις εργαζομένων, κατηγορώντας τους εργαζόμενους ότι δεν πιάνουν τους στόχους και δεν είναι παραγωγικοί, δηλαδή δε βγάζουν τα παραπάνω κέρδη που θέλει η εργοδοσία.

ΟΕΦΣΕΕ: Διαμαρτυρία ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική και τις συνέπειες που έχει για το ΤΕΑΥΦΕ (και όχι μόνο) έκανε την περασμένη Τετάρτη η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο Φάρμακο μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία. Είχε προηγηθεί σύσκεψη για το σχεδιασμό του συντονισμένου αγώνα. Σε συνάντηση που έγινε, ο υφυπουργός Γ. Κοντογιάννης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω στην εφαρμογή του νόμου Πετραλιά.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στο δρόμο βρίσκονται οι 300 εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στις 27 Φλεβάρη απολύονται και οι 750 εργαζόμενοι οκτάμηνων συμβάσεων του Δήμου, όπως καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη ΔΑΣ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα κάνει τον ίδιο αριθμό προσλήψεων, μόνο που οι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης θα αυξηθούν από 300 σε 550! Υπενθυμίζεται ότι τη μερική απασχόληση στο δήμο θεσσαλονίκης την έχουν ψηφίσει όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.) εκτός από τη «Θεσσαλονίκη Τώρα».

«ΣΕΤΗΠ»: Σύσκεψη της Σωματειακής Επιτροπής στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, το σχεδιασμό της αγωνιστικής δράσης και την εκλογή νέας Σωματειακής Επιτροπής, πραγματοποιείται σήμερα, στις 12 μ. (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).

ΣΕΡΡΕΣ: Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους παράνομα απολυμένους της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΧΑΒΑΛΕΣ ΑΕ» καλεί τους εργαζόμενους των Σερρών η Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ