Πέμπτη 12 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Σε 2ωρη στάση εργασίας προχωρούν αύριο, στην αρχή της βάρδιας, οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Μετρό στην Αργυρούπολη. Με απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας ζητούν την άμεση ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης του Χριστόφιλου Δημήτρη, μέλους της διοίκησης του παραρτήματος Κέντρου - Πετραλώνων - Κολωνού, που απέλυσε ο εργολάβος Σαμπάνης.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε απολύσεις 4 τουλάχιστον εργαζομένων προχώρησε η εταιρεία Ειδών Υγιεινής «Μπότσιος ΑΕ» στο Νομό Πρέβεζας, με πρόσχημα τη μείωση του τζίρου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλοι 5 εργαζόμενοι της ίδιας εταιρείας σε Αρτα και Γιάννενα πετάχτηκαν στο δρόμο. Σε χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα απαιτήθηκε η άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων.

ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ: Νέες μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», που είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (!) και διοικείται από τον «Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό» (ΕΕΣ), έκανε η διοίκηση του «Ντυνάν» και ΕΕΣ, συνεχίζοντας το κύμα απολύσεων που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα. Παρέμβαση ενάντια στις απολύσεις έκανε χτες στο νοσοκομείο αντιπροσωπεία του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Οίκων Ευγηρίας και Συναφών Χώρων. Η διοίκηση προκλητικά διαμήνυσε ότι δε δέχεται ως συνομιλητή το Σωματείο, γιατί δεν εκπροσωπεί τους εργαζόμενους του «Ντυνάν»!

«ΑΓΕΤ»: Σε τρεις απολύσεις εργαζομένων με τη μέθοδο των «οικειοθελών αποχωρήσεων» προχώρησε η επιχείρηση «Lafarge - Μπετόν», θυγατρική της «Lafarge - ΑΓΕΤ», σε ένα από τα λατομεία της, στη θέση Μπρινιά στον Αγιο Λουκά Αλιβερίου Εύβοιας, όπου εργάζονται περίπου 25 εργαζόμενοι. Μόνο για το 2008 απολύθηκαν με τις λεγόμενες «οικειοθελείς αποχωρήσεις» 40 εργαζόμενοι από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μηλάκι Αλιβερίου και 57 από το εργοστάσιο της Χαλκίδας. Το θέμα έφεραν με Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας, Διαμάντω Μανωλάκου και Γιώργος Μαυρίκος.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ»: Ψηφίζουν σήμερα (7 π.μ.-6 μ.μ.) για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο επιχειρησιακό τους σωματείο οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ