Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΠΡΩΗΝ «ΠΕΣΙΝΕ»: Το σωματείο εργαζομένων στις εργολαβίες πραγματοποίησε τη Δευτέρα 3ωρη στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ) με αφορμή τη «βιομηχανία» απολύσεων στις εργολαβίες. Μόλις την προηγούμενη Παρασκευή, η εργολαβία «Αλεξίου» απέλυσε 15 εργαζόμενους.

ΙΚΑ: Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΙΚΑ, γίνονται σήμερα στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαστηριακών Υπαλλήλων του ΙΚΑ. Οι εκλογές γίνονται με καθυστέρηση ενός χρόνου, καθώς οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ επιδόθηκαν σε μια διαλυτική για το Σύλλογο πρακτική. Μάλιστα, η ΠΑΣΚΕ κατεβαίνει με δυο ψηφοδέλτια και, όπως η ΔΑΚΕ, επιχειρούν να εγκλωβίσουν και πάλι τους εργαζόμενους. Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εργαστηριακών Υπαλλήλων» του ΙΚΑ καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη και στις δυο παρατάξεις μ' όποιο σχήμα κι αν εμφανίζονται και να επιλέξουν συνδικαλιστές που μαζί με άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να διεκδικήσουν το πλαίσιο που προβάλλει το ΠΑΜΕ.

ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι ιχθυολόγοι του Δημοσίου μετά από απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιχθυολόγων Δημοσίου, διαμαρτυρόμενοι για την αποδυνάμωση του κλάδου και διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Για σήμερα έχει οριστεί συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από το κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας (Συγγρού 50) και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ: Την ετήσια απολογιστική της συνέλευση πραγματοποιεί την Πέμπτη, 19 Μάρτη, η Ενωση Συνταξιούχων ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ, ενώ εάν δεν επιτευχθεί απαρτία θα επαναληφθεί στις 26 Μάρτη, στις 10 το πρωί, στα γραφεία της Ενωσης (Σωκράτους 23, 4ος όροφος).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ