Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΜΕΛΙΑ»: Με τετράωρη στάση εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.), αύριο Σάββατο 21 Μάρτη κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Μελιά», ισπανικών συμφερόντων, στην πλατεία Κάνιγγος, απαιτώντας την επαναπρόσληψη ενός συναδέλφου τους, σερβιτόρου, και ταυτόχρονα σαφή δέσμευση της εργοδοσίας ότι δε θα προχωρήσει σε άλλες απολύσεις. Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε το περασμένο Σάββατο σε γενική συνέλευση των εργαζομένων μέσα στο ξενοδοχείο που συγκάλεσε το ταξικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. Σε προχτεσινή συνάντηση με το διευθυντή του ξενοδοχείου, ο τελευταίος αρνήθηκε το αίτημα για ανάκληση της απόλυσης και απέφυγε να δεσμευτεί ότι δε θα κάνει άλλες απολύσεις.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ: Στην απόλυση της λογίστριας Καλομοίρας Κοτσαδάμ προχώρησε η εκδοτική «Δυο Δέκα ΑΕ» (εκδίδει το δωρεάν περιοδικό «Λαϊφ»), επικαλούμενη την οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την ανάγκη για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και παραγωγικότητα των εργαζομένων της! Αμεση ήταν η παρέμβαση της Ενωσης Λογιστών Αθήνας, αντιπροσωπεία της οποίας χτες το πρωί μαζί με εκπροσώπους από άλλα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της επιχείρησης. Σε συνάντηση με το σωματείο, τόσο ο Ε. Τσαγκαρουσιάνος όσο και τα άλλα διευθυντικά στελέχη, χαρακτήρισαν προκλητικά απαράδεκτη την παρέμβαση του σωματείου, με φράσεις του τύπου «δεν είναι δημόσιος χώρος εδώ», «είμαστε σε συνθήκες ελεύθερης οικονομίας δεν είμαστε κολχόζ» και άλλα τέτοια. Παράλληλα άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες απολύσεις.

«ΜΕΛΛΟΝ ΑΕ»: Την ανάγκη συσπείρωσης και οργάνωσης στο σωματείο, ανέδειξε το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής σε χτεσινή συγκέντρωση που πραγματοποίησε με τους εργαζόμενους στην εισπρακτική εταιρεία «ΜΕΛΛΟΝ ΑΕ». Στην κατεύθυνση αυτή οι εκπρόσωποι του Σωματείου κάλεσαν τους εργαζόμενους να προχωρήσουν στη συγκρότηση σωματειακής επιτροπής.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Πανθεσσαλική - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που καταδικάζει τους απόμαχους της δουλειάς στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μάρτη, στη Λάρισα. Η διοργάνωση της συγκέντρωσης αποφασίστηκε σε σύσκεψη εκπροσώπων συνταξιουχικών οργανώσεων της περιοχής, που έγινε στα Τρίκαλα.

ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ: Κατάληψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χτες νοσηλευτές της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ), στα πλαίσια 48ωρης πανελλαδικής απεργίας. Πρόκειται για διασπαστική ομοσπονδία των υγειονομικών, η οποία κινείται στην ίδια λογική της σύμπλευσης με την αντιλαϊκή πολιτική. όπως και η ΠΟΕΔΗΝ. Οι νοσηλευτές διεκδικούν προσλήψεις 5.500 νοσηλευτών το 2009, την καταβολή από 1/1/2009 του επιδόματος των 176 ευρώ, την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Στην κατάληψη βρέθηκε αυτεπάγγελτα εισαγγελέας, ο οποίος απείλησε ότι θα κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον τους. Ο ΓΓ του υπουργείου, Α. Καλογερόπουλος, παρέπεμψε στις 5.500 προσλήψεις νοσηλευτών σε βάθος τριετίας, που προβλέπει το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου, ενώ για τα υπόλοιπα αιτήματα παρέπεμψε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΚΠΑ: Σε αδυναμία λειτουργίας έχει οδηγήσει το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΙΚΠΑ) η πολιτική των κυβερνήσεων στην Πρόνοια, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο του Προσωπικού του ΙΚΠΑ. Στο ΙΚΠΑ δεν έχει διοριστεί νέο ΔΣ, με αποτέλεσμα να μην έχει καταβληθεί στους εργαζόμενους η μισθοδοσία του Μάρτη και το Ινστιτούτο να μην μπορεί να λειτουργήσει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ