Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΓΙΟΥΛΑ»: Νέα πρόκληση στην υαλουργία «Γιούλα», όπου η εργοδοσία αρνείται να καταβάλει στους εργαζόμενους την αύξηση στο μισθό που προβλέπει από 1/5 η επιχειρησιακή Σύμβαση στο εργοστάσιο του Αιγάλεω, επικαλούμενη την οικονομική κρίση. Υπενθυμίζεται ότι το 2006 η υαλουργία (πρώην «ΚΡΟΝΟΣ») αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο στην Ελευσίνα με 200 εργαζόμενους και να μεταφέρει την παραγωγή σε νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι όλων των συνεργείων στο εργοτάξιο του Ερασίνειου Νοσηλευτικού Κέντρου, καθώς η κατασκευαστική που έχει αναλάβει το έργο τούς οφείλει δεδουλευμένα μηνών. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν την περασμένη Πέμπτη να πιάσουν δουλειά, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν από την πρώτη ώρα το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το παράρτημα της Παλλήνης, που είχαν κηρύξει στάση εργασίας την παραμονή της Πρωτομαγιάς, για να τιμήσουν τους αγώνες της εργατικής τάξης.

«ΝΤΙΞΑΝ»: Εξήντα (60) εργαζόμενους απέλυσε παραμονή της Πρωτομαγιάς η Νεοχημική απορρυπαντική εταιρεία («Ντιξάν») στην Αταλάντη και ετοιμάζει άλλες 80, επικαλούμενη την οικονομική κρίση.

ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης οι 45 εργαζόμενοι που δουλεύουν στην εργολαβία καθαριότητας και συντήρησης. Ο εργολάβος που τους απασχολεί (Αποστολίδης) καθυστερεί να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα του Μάρτη, ενώ τους οφείλει ακόμη τα επιδόματα και τα δώρα για τα έτη 2007 και 2008. Κάτω από την πίεση που άσκησαν με την κινητοποίησή τους και μπροστά στην απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα, η εργοδοσία ξεκίνησε την καταβολή των δεδουλευμένων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ