Πέμπτη 21 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΡΑΠΤΕΞ: Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από υπουργείο Απασχόλησης, στην Αθήνα, πραγματοποιούν αύριο, στις 12 μ., οι περίπου 100 απολυμένοι της «Ραπτέξ», από τη Λάρισα. Η εργοδοσία πέταξε στο δρόμο τους εργάτες πριν έξι μήνες, ενώ τους χρωστάει ακόμα δεδουλευμένα πολλών μηνών, αποζημιώσεις κτλ. Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεση οικονομική ενίσχυση, τουλάχιστον 2.000 ευρώ και ειδική ρύθμιση για τους ανέργους του κλάδου προκειμένου η πλειοψηφία απολυμένων ηλικίας από 45 ετών που έχουν 4.050 ένσημα να ενταχθεί σε πρόγραμμα.

ΔΕΗ: Ευθύνες στους εργαζόμενους για τα αλλεπάλληλα εργατικά «ατυχήματα» στη ΔΕΗ, επιρρίπτει με θράσος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Τ. Αθανασόπουλος , με ανοιχτή επιστολή του. Στη ΔΕΗ μετρούν τον έκτο νεκρό εργάτη από την αρχή του χρόνου, μετά και το θάνατο, προχτές, ενός ακόμα εναερίτη. Παρακάμπτοντας τις συνέπειες από την πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης, ο Τ. Αθανασόπουλος κάνει προκλητικά λόγο για μη τήρηση των μέτρων ασφάλειας, είτε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, είτε από τους άμεσους ή έμμεσους προϊσταμένους τους, καθώς και τους εργολάβους. Δηλώνει ότι «είμαστε όλοι υπεύθυνοι», προσβάλλοντας τους εκατοντάδες νεκρούς και τους συναδέλφους τους στη ΔΕΗ.

«ΤΖΑΜΠΟ» - ΛΑΡΙΣΑ: Να παλέψουν ενάντια στην τρομοκρατία, τις απολύσεις και τα άλλα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας κάλεσε τους εργαζόμενους στα «ΤΖΑΜΠΟ» η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ, με χτεσινή εξόρμηση στο κατάστημα της αλυσίδας στην πόλη.

ΨΝΑ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' το υπουργείο Υγείας, στις 10 π.μ. διοργανώνουν οι εργαζόμενοι από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ), διεκδικώντας την καταβολή των απλήρωτων εφημεριών απ' τον Οκτώβρη του 2008. Επίσχεση εργασίας θα ξεκινήσουν σήμερα και οι γιατροί του Ευαγγελισμού για τις απλήρωτες εφημερίες απ' την αρχή του 2009.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΑΕΕ: Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 41η τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ απευθύνει το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Η συνέλευση θα γίνει μεθαύριο Σάββατο 23 Μάη, στο ξενοδοχείο ΝΟΒΟΤΕΛ (Μιχαήλ Βόδα 4-6) με ώρα προσέλευσης 3.30 μ.μ. - 4 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ