Παρασκευή 22 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΑΣΘ: Για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης, ενόψει απεργιακών κινητοποιήσεων, καταγγέλλουν τον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), οι σύμβουλοι της ΔΑΣ - ΟΑΣΘ στη διοίκηση του Συνδικάτου. Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ο πρόεδρος του Συνδικάτου αρνείται να δώσει συνδικαλιστική άδεια στους συνδικαλιστές της ΔΑΣ για να περιοδεύσουν στους χώρους εργασίας του Οργανισμού. «Αρνούμαστε την ποδηγέτηση της παράταξής μας και προειδοποιούμε ότι η ιδεολογική εμπάθεια, το ταξικό μίσος εναντίον της παράταξής μας και η τρομοκρατία του προεδρείου δε θα περάσει», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στην οδό 2ας Μεραρχίας πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, απαιτώντας την άμεση απόσυρση των καμερών παρακολούθησης που έχει εγκαταστήσει η επιχείρηση με πρόσχημα την ασφάλεια του καταστήματος. Οι εκπρόσωποι του σωματείου ενημέρωσαν τον εκπρόσωπο του σούπερ μάρκετ πως η ενέργεια αυτή είναι αντισυνταγματική και σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων στο κατάστημα και έδωσαν περιθώριο τριών ημερών προκειμένου η επιχείρηση να τις αποσύρει.

ΨΝΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χτες ψυχολόγοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) με τη συμπαράσταση της Πανελλήνιας Ενωσης Νοσοκομειακών Ψυχολόγων (ΠΕΝΟΨΥ), διεκδικώντας άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών που τους οφείλονται από τον Οκτώβρη του 2008. Στο πλευρό τους βρέθηκε και εκπρόσωπος του Σωματείου Στελεχών Πρόληψης. Οι ψυχολόγοι υπογράμμισαν ότι τα τελευταία χρόνια το ΨΝΑ έχει επεκτείνει την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην απεξάρτηση ουσιών, την αποασυλοποίηση και διαχείριση κρίσεων και καταστροφών. Τα τελευταία τρία χρόνια, όμως, το υπουργείο Υγείας περικόπτει δραστικά τα κονδύλια για τις εφημερίες. Κατήγγειλαν ακόμα ότι το 35% της αποασυλοποίησης γίνεται από ιδιωτικούς φορείς - μέσω των ΜΚΟ - ενώ τελευταία επιχειρήθηκε να ιδιωτικοποιηθεί ακόμα και το έργο της Μονάδας Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ».

ΙΓΜΕ: Πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Μάη. Στο πλαίσιο της απεργίας προγραμματίζεται πανελλαδική συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ αντιδρούν στη διαχρονική υποβάθμιση που προωθείται μέσω της υποχρηματοδότησης που συνεχίζεται σταθερά την τελευταία δεκαετία και της μείωσης του προσωπικού. Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν χτες στη Θεσσαλονίκη, κατήγγειλαν ότι με την περικοπή 7 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό, το ΙΓΜΕ έφτασε σε σημείο να μην έχει εξασφαλισμένη τη μισθοδοσία των εργαζομένων για τον Ιούνη. Το προσωπικό μειώθηκε πανελλαδικά κατά 50% από το 1999 μέχρι και σήμερα, που έχουν απομείνει 570 εργαζόμενοι. Προσλήψεις έχουν να γίνουν από το 1985. Στο πλευρό των εργαζομένων του ΙΓΜΕ βρέθηκε ο Θανάσης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΓΓ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Τρίτη οι εργαζόμενοι στη ΓΓ Επικοινωνίας - Ενημέρωσης (πρώην υπουργείο Τύπου), διεκδικώντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν καθημερινά στάσεις εργασίας (1 έως 2 το μεσημέρι).

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά ανακοίνωσε ότι οι φαρμακοποιοί μέλη του θα κλείσουν τα φαρμακεία τους στις 27 Μάη 2009, διαμαρτυρόμενοι για τη μη εξόφληση των λογαριασμών των συνταγών απ' τον Οκτώβρη 2008 και μετά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ