Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Παράσταση διαμαρτυρίας στη δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) Αγίων Αναργύρων πραγματοποίησε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, ζητώντας να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των, περίπου, 70 εργαζομένων, οι οποίοι τον περασμένο Μάη μεταφέρθηκαν από τη Δημοτική Επιχείρηση στις υπηρεσίες του δήμου, αλλά είναι απλήρωτοι σχεδόν τέσσερις μήνες.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Τις 97.607 έφτασαν οι απώλειες των θέσεων εργασίας τον Ιούλιο του 2009, σύμφωνα με το μηνιαίο στατιστικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδας. Από αυτές οι 61.983 ήταν απολύσεις και οι 35.624 ήταν οι «οικειοθελείς αποχωρήσεις». Τον ίδιο μήνα οι αναγγελίες πρόσληψης ήταν 94.850. Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι τον μήνα Ιούλη χάθηκαν 2.757. Σημειώνεται ωστόσο ότι τον Ιούλη του 2008 οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 5.094. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη, δεδομένου ότι ειδικά τον Ιούλη σημειώνεται αύξηση της απασχόλησης εξαιτίας των εποχιακών επαγγελμάτων και δείχνει και την ανοδική τάση της ανεργίας και το τρίτο τρίμηνο του 2009.

ΓΙΑΤΡΟΙ: Ως παράνομη ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφαση του υπουργού Υγείας με την οποία έπαυσε με το έτσι θέλω το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), που είχε εκλεγεί από τις αρχαιρεσίες της 8ης Φλεβάρη. Στο σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ αναφέρεται ότι ο υπουργός Υγείας υπερέβη τις αρμοδιότητές του και δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγξει τη διαδικασία ανάδειξης και λειτουργίας του ΠΙΣ και των άλλων ιατρικών συλλόγων, παρά μόνο τη νομιμότητα «των πράξεων των οργάνων διοίκησής τους». Επίσης, οι δικαστές σημειώνουν ότι ο υπουργός Υγείας δεν τήρησε τις συνταγματικές επιταγές για την προστασία της συνδικαλιστικής ελευθερίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ