Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ: Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Multi Collection», θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς, μετά από απόφαση του ταξικού κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής. Η εταιρεία βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, αφού η τράπεζα αποφάσισε να την κλείσει και οι 35 εργαζόμενοι, που έχουν μείνει από τους συνολικά 150, διεκδικούν να απορροφηθούν από τη μητρική εταιρεία, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

«ΚΑΡΦΟΥΡ»: Συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή, 25/10, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ». Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν (χρειάζονται μαζί τους ταυτότητα και το βιβλιάριο ασθενείας του ΙΚΑ) καθημερινά από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και την Κυριακή από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στα γραφεία του σωματείου (Σωκράτους 51, 5ος όροφος).

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών καταγγέλλει την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας για την απόφασή της να απαλλάξει τους εργοδότες από τις εισφορές τους, στο όνομα, δήθεν, της πρόσληψης νέων σε θέσεις εργασίας. Το ποσό αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα φορτωθεί στον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να «κλείσει» το κενό που δημιουργεί στο ΙΚΑ αυτή η απόφαση. «Δηλαδή», σημειώνουν, «τα βάρη των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών θα τα φορτωθεί και πάλι ο λαός, όπως έγινε και στο παρελθόν με τις εισφορές των "αναξιοπαθούντων" εφοπλιστών προς το ΝΑΤ που και αυτό φορτώθηκε σε όλους εμάς».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ