Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΕΣΥ: Με απόφαση της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ορίστηκαν τα 28 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ θα εκλεγεί στην πρώτη συνεδρίαση, όπως απαντούσε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που διέρρεαν και με βάση τους συσχετισμούς για την προεδρία και την αντιπροεδρία, προωθούνται οι γιατροί - που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ - Αντρέας Σερέτης και Ιωάννης Δατσέρης.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: Συνεχίζονται και τη Δευτέρα οι κινητοποιήσεις, με 24ωρη απεργία, που έχουν κηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αθήνας (ΣΕΔΑ) και τα σωματεία στους παιδικούς σταθμούς και τον Οργανισμό Νεολαίας και Αθλησης. Την ίδια μέρα θα συνεδριάσουν τα ΔΣ των σωματείων προκειμένου να προγραμματίσουν την παραπέρα δράση. Αίτημα των εργαζομένων η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Το ξεθεμελίωμα του κοινωνικού και ασφαλιστικού συστήματος που βάζει μπρος η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανατρέποντας ό,τι είχε απομείνει από τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Ξεκαθαρίζει ότι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι «δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με τις αντιασφαλιστικές μεθοδεύσεις. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους κάθε στιγμή με τους αγώνες μας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ