Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΠΑΤΡΑ: Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΕ στο φράγμα Πείρου - Παραπείρου στην Αχαΐα, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες. Τον αγώνα τους στηρίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας. Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας (η περιφέρεια που εποπτεύει το έργο), ο οποίος «ένιψε τας χείρας του» λέγοντας πως «ό,τι μπορούμε το έχουμε κάνει».

ELITE: Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι 150 εργάτες της ELITE, παρά τις απόπειρες της εργοδοσίας να διασπάσει τον αγώνα τους. Αιχμή των διεκδικήσεων για τους εργάτες αποτελεί η ανάγκη όχι μόνο να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, αλλά, κυρίως, να μην υπάρξει ούτε μια απόλυση, να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας. Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος Νομού Αττικής και η εργοστασιακή επιτροπή ζήτησαν νέα τριμερή συνάντηση.

ΕΡΓΑΝΗ ΑΒΕΤΕ: Από τον περασμένο Οκτώβρη χρωστά η εταιρεία έτοιμου σκυροδέματος (μπετόν) ΕΡΓΑΝΗ ΑΒΕΤΕ τα δεδουλευμένα σε 27 εργάτες της επιχείρησης. Η εταιρεία δηλώνει πως θα πουληθεί στη γνωστή πολυεθνική LAFARGE BETON (ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ) και πως τους εργάτες πρέπει να πληρώσει η νέα ιδιοκτήτρια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ