Τρίτη 2 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΕΝΙΔΙ: Την απόλυση τριών συνδικαλιστών από τη δημοτική επιχείρηση (ΚΕΠΕΔΑ) του Δήμου Μενιδίου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μενιδίου του ΠΑΜΕ. Πρόκειται για τον πρόεδρο, το γραμματέα και τον αντιπρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στη δημοτική επιχείρηση που απασχολούνταν με συμβάσεις έργου. Οι απολύσεις αποτελούν «συνέχεια μιας απαράδεκτης τακτικής τρομοκρατίας των 170 εργαζομένων στην επιχείρηση, που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά και για την καταβολή δεδουλευμένων τουλάχιστον τεσσάρων μηνών και ταυτόχρονα χτύπημα του δικαιώματος των εργαζόμενων να συνδικαλίζονται ελεύθερα» τονίζει η Γραμματεία. Χτες αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρέθηκε στο δημαρχείο ώστε να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στη δημοτική αρχή, ενώ λίγη ώρα αργότερα θέλησε να παρέμβει και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα. Κατά περίεργο τρόπο όμως δεν εμφανίστηκε στο δημαρχείο κανένα μέλος της δημοτικής αρχής.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Μεθαύριο, Πέμπτη, 4 Μάρτη ξεκινούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων Αθήνας. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίζουν καθημερινά και μέχρι τις 12 Μάρτη - οπότε και ολοκληρώνονται οι αρχαιρεσίες - στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ος όροφος).

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Στις 9 Μάρτη αρχίζουν οι αρχαιρεσίες και στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής οι οποίες και θα ολοκληρωθούν στις 18 Μάρτη. Οι εργαζόμενοι του κλάδου θα μπορούν να ψηφίζουν καθημερινά στα γραφεία του συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια) καθημερινά, ενώ κάλπη θα στηθεί και σε μεγάλους εργασιακούς χώρους τις μέρες των εκλογών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ