Πέμπτη 18 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΜΗΧΑΝΙΚΗ»: Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν από χτες οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΜΗΧΑΝΙΚΗ», στο εργοτάξιο του ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗ, που τους οφείλει δεδουλευμένα 5 μηνών.

ΕΚΑΒ: Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε προσωπικό, τον πεπαλαιωμένο και μικρό αριθμό ασθενοφόρων κτλ. Γύρω στις 10 προχώρησαν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Αγίου Δημητρίου και κατάληψη της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης.

ΟΕΦΣΕΕ: Παρέμβαση στη φαρμακοβιομηχανία KLEVA, όπου από 1η Απρίλη η εργοδοσία θα επιβάλει εκ περιτροπής εργασία, με 4ήμερη εργασία και αντίστοιχη μείωση αποδοχών, έκανε χτες η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμάκου και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ). Οι συνδικαλιστές μιλώντας με τους εργαζόμενους ξεκαθάρισαν ότι δεν πρέπει να δεχτούν τη μείωση των αποδοχών τους, πρέπει να απορρίψουν το ψευτοδίλημμα της εργοδοσίας «ή απολύσεις ή εκ περιτροπής εργασία».

ΟΤΕ-ΟΣΕ-ΕΛΤΑ: Τρίωρη στάση εργασίας (12 το μεσημέρι έως 3 μ.μ.) θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε ΟΤΕ, ΟΣΕ και ΕΛΤΑ την Τρίτη 23 Μάρτη ενάντια στην περικοπή μισθών και επιδομάτων, στη μείωση των συντάξεων. Η απόφαση λήφθηκε στη χτεσινή συνάντηση των τριών αντίστοιχων Ομοσπονδιών και των Συλλόγων Συνταξιούχων.

«ΑΛΕΞ - ΠΑΚ»: Την τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενου στο «Αλεξ Πακ», στη Λάρισα καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων του νομού, επισημαίνοντας ότι στόχος της εργοδοσίας είναι να επιβάλει «σιωπητήριο» απέναντι στις τρομοκρατικές μεθοδεύσεις της.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ