Παρασκευή 2 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΑΖΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με 48ωρη απεργία (2 μ.μ. του Μ. Σαββάτου - 2 μ.μ. Δευτέρας του Πάσχα), συνεχίζουν οι εργαζόμενοι του Καζίνο Θεσσαλονίκης τον αγώνα τους ενάντια στην κατάπτυστη συμφωνία που υπέγραψε με την εργοδοσία το διασπαστικό εργοδοτικό σωματείο (ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ) για 4ήμερη εκ περιτροπής εργασία. Συσπειρωμένοι στο ταξικό σωματείο, που οργανώνει την αντίστασή τους στην αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας, διεκδικούν σταθερή και μόνιμη δουλειά, τήρηση της ΣΣΕ σε ό,τι αφορά ωράρια εργασίας κλπ. Επίσης απαιτούν ανάκληση της απόλυσης της Σταυρούλας Τερζή που εκδιώχθηκε από την επιχείρηση προς «γνώση και συμμόρφωση» όσων εργαζομένων τολμούν να αμφισβητούν τις επιλογές της και να σηκώνουν κεφάλι.

ΚΛΙΝΙΚΗ «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ»: Μαζική παράσταση στην Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της ψυχιατρικής κλινικής «Αγιος Γεώργιος» της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας ότι ο εργοδότης τους δεν τους έχει καταβάλει το δώρο του Πάσχα, ενώ τους οφείλει ακόμη αναδρομικά για το 2008 και το 2009 καθώς και το επίδομα της άδειας για το 2009. Αυτή η κατάσταση ισχύει για τους εργαζόμενους σε όλες τις ψυχιατρικές κλινικές του ομίλου Στασινόπουλου στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι, μετά από παρέμβαση του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών, προχώρησαν στη χτεσινή κινητοποίηση και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την πάλη τους το επόμενο διάστημα.

«ΦΙΛΚΕΡΑΜ»: Αποφασισμένοι να αποτρέψουν αγωνιστικά τη νέα αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας, δηλώνουν οι εργαζόμενοι της ΦΙΛΚΕΡΑΜ στη Θεσσαλονίκη. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εάν η εργοδοσία δεν πάρει πίσω τα νέα μέτρα που σχεδιάζει εναντίον τους. Μετά τις 68 απολύσεις τον προηγούμενο χρόνο, αρχές του 2010 έδωσε στους εργαζόμενους 8 μέρες από την κανονική τους άδεια και τώρα για τις ημέρες του Πάσχα τους έδωσε άλλες 6 μέρες. Ταυτόχρονα προανήγγειλε πρόγραμμα διαθεσιμότητας από 7 έως 15 ημέρες για όλους τους εργαζόμενους, αμέσως μετά το Πάσχα. Επίσης ανακοίνωσε πως θα περικόψει τις προσαυξήσεις που ίσχυαν εδώ και 25 χρόνια για την εργασία τη νύχτα και τις αργίες και προανήγγειλε και καθυστερήσεις στις πληρωμές των δεδουλευμένων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ