Τετάρτη 16 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΜΕΛΚΑ»: Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας που προχώρησαν από την περασμένη βδομάδα οι 51 εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του περιφερειακού δρόμου Βόλου οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από την εταιρεία «ΜΕΛΚΑ» εδώ και πολλούς μήνες. Απαιτούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων που τους οφείλονται - οι μισοί είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Φλεβάρη και οι υπόλοιποι από το Μάρτη, δεν έχουν πάρει ακόμα τα αναδρομικά του 2009 κ.ά. - και καταγγέλλουν την εργοδοσία ότι προσπαθεί να τους ξεγελάσει με ψίχουλα.

«ΙΝΤΡΑΚΟΜ»: Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην «Ιντρακόμ» (11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι) ενάντια στις απολύσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και αναμένεται να γίνουν σύμφωνα με τα σχέδια της εργοδοσίας.

«ΕΡΓΑΝΗΣ»: Την καταβολή σχεδόν του συνόλου των δεδουλευμένων τους (σε ποσοστό πάνω από 90%), πέτυχαν οι 39 εργαζόμενοι της τεχνικής εταιρείας «ΕΡΓΑΝΗΣ ΑΕ», μετά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις περίπου 9 μηνών. Οι εργαζόμενοι, που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, συνέχισαν τον αγώνα τους απαιτώντας την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων, κάτι που τελικά πέτυχαν. Συμμετείχαν μαζικά σε όλες τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις, με τα πανό του ΠΑΜΕ, ενώ ταυτόχρονα, έκαναν άνοιγμα και στη γειτονιά που εδρεύει η εταιρεία (Βύρωνας), πετυχαίνοντας τη συμπαράσταση των άλλων εργαζομένων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ