Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΤΛΑΝΤΙΚ: Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι του σούπερ μάρκετ της επιχείρησης ΑΤΛΑΝΤΙΚ στη Νίκαια, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα των 6 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία, ενώ ταυτόχρονα απέτρεψαν το απόγευμα, με την αλληλεγγύη δυνάμεων του ΠΑΜΕ, την προσπάθεια της επιχείρησης να μεταφέρει τα εμπορεύματα από το κατάστημα και να βάλει λουκέτο.

ΕΛΒΟ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια των Μαλγάρων πραγματοποίησαν χτες από τις 12 μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι 500 περίπου εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων. Οι εργαζόμενοι παρέταξαν στρατιωτικά οχήματα «Hummer», χωρίς ωστόσο να παρεμποδίζουν την κίνηση των αυτοκινήτων και σήκωσαν τις μπάρες, αφήνοντας τους οδηγούς να διέρχονται ελεύθερα από τα διόδια. Διεκδίκησαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και ανάρτησαν πανό, όπου έγραφαν: «Η ΕΛΒΟ είναι του λαού, όχι το τσιφλίκι του κάθε υπουργού» και «Η μεγάλη αμυντική βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας εκπέμπει SOS».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ: Σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Τυρνάβου προχώρησαν χτες εργαζόμενοι του δήμου που πραγματοποίησαν δίωρη στάση εργασίας από τις 9.30 π.μ. έως τις 11.30 π.μ., απαιτώντας να μην απολυθούν 25 συνάδελφοί τους που δουλεύουν με συμβάσεις έργου. Συμβολική κατάληψη έγινε χτες το πρωί από τους υπαλλήλους του δήμου και στο Δημαρχείο Καρδίτσας. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Αναβλήθηκε χτες η δίκη των τριών στελεχών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του ΠΑΜΕ (Διονύσης Συγούρος, Διονύσης Κόμης, Διονύσης Στεριώτης) στη Ζάκυνθο, γιατί «τόλμησαν» να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του νησιού. Παρά τη χτεσινή αναβολή της δίκης, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε μπροστά από την είσοδο των δικαστηρίων για να συμπαρασταθούν στα τρία στελέχη του κινήματος. Παράλληλα, μοίρασαν ανακοίνωση όπου καταγγέλλουν τις νέες διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών στο νησί και ταυτόχρονα καλούσαν για συμμετοχή στη σημερινή απεργία.

ΟΠΑΔ: Σε έκτακτη γενική συνέλευση προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό (στην Κεντρική Υπηρεσία, Μακεδονίας 8, στην Αθήνα) μεθαύριο Παρασκευή, στις 8 π.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ