Τετάρτη 14 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΠΕΤΟΝ «ΑΓΓΕΛΟΥ»: Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης παραγωγής έτοιμου μπετόν «Αγγέλου» στη Μάνδρα Αττικής, σε μια ιδιαίτερα μαζική Γενική Συνέλευση που έκαναν την περασμένη Κυριακή, αποφάσισαν ομόφωνα να αρνηθούν τους αντεργατικούς εκβιασμούς που τους έθεσε την περασμένη εβδομάδα η εργοδοσία. Εξουσιοδότησαν μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου τους να προχωρήσει σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία σε περίπτωση που η εργοδοσία προχωρήσει σε απολύσεις ή σε μονομερή εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας. Την ίδια στιγμή το ΔΣ εξουσιοδοτήθηκε να καταθέσει στην εργοδοσία επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση αντίστοιχη με την ισχύουσα και με διάρκεια δύο χρόνων και σε περίπτωση άρνησης υπογραφής από την επιχείρηση να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Σε κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των δήμων και στην κατάληψη των δημοτικών κτιρίων προχωρά σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Καισαριανής, δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με αποχή από κάθε εργασία.

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Σε γενική συνέλευση για να οργανωθεί απεργιακός αγώνας ενάντια στην κατάργηση της ΣΣΕ καλεί το σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και συναφών χώρων την Κυριακή 18 Μάρτη στις 11 π.μ. στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

«ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»: Σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 μ.μ. προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Κέντρου Αποκατάστασης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του Φλεβάρη, την έγκαιρη καταβολή των μηνιαίων αποδοχών τους, καμία περαιτέρω μείωση των Συμβάσεων εργασίας τους και την άμεση επαναπρόσληψη συναδέλφων τους οι οποίοι απολύθηκαν με το πρόσχημα της μείωσης προσωπικού, επειδή διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Κάλεσμα στην ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη, 21 Μάρτη, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα της Ενωσης (Σωκράτους 23, 4ος όροφος), απευθύνει στα μέλη της η Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ