Σάββατο 31 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ»: Σε 24ωρη απεργία στο ξενοδοχείο «Φιλίππειο» της Θεσσαλονίκης, προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι, με απόφαση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 15 μήνες και ένα τμήμα τους έχει προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Την ίδια ώρα η εργοδοσία προσλαμβάνει καινούργιους, στην πλειοψηφία τους ανασφάλιστους.

«ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ»: Συνεχίζει την τρομοκρατία η εργοδοσία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ», με απειλές προς τα ιδρυτικά μέλη του Πανελλαδικού Επιχειρησιακού Σωματείου. Αμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΜΕ στις περιπτώσεις απειλών από επιθεωρητές της επιχείρησης που σημειώθηκαν στα καταστήματα των Γιαννιτσών στην Πέλλα. Στελέχη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παρέμβαση στα καταστήματα της επιχείρησης στα Γιαννιτσά και καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, απαιτώντας να μην παρακωλύεται η συνδικαλιστική δράση.

ΛΑΡΙΣΑ: Μισθούς 4μηνών οφείλει ο Δήμος Λαρισαίων στους εργαζόμενους με σύμβαση έργου στην καθαριότητα των σχολείων. Ο προγραμματισμός κινητοποιήσεων για τη λύση αυτού του προβλήματος και άλλων που απασχολούν τους εργαζόμενους θα συζητηθεί στην έκτακτη σύσκεψη που οργανώνει η διοίκηση του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών Λάρισας, αύριο Κυριακή, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

ΒΟΛΟΣ: Περικοπή του 1/6 του μισθού επιβλήθηκε στην Δέσποινα Κορτέση, ταμία του Σωματείου Καθαριστριών και Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, από τη διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου. Η συνδικαλίστρια κατηγορήθηκε ότι έδειξε «απρεπή συμπεριφορά» προς την διευθύντρια και σε αντιδήμαρχο στη διάρκεια της κινητοποίησης που οργάνωσε το Σωματείο λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, αντιδρώντας στη διάταξη, σύμφωνα με την οποία, στην περίοδο των σχολικών διακοπών, οι καθαρίστριες των σχολείων είναι υποχρεωμένες ν' απασχολούνται για τον καθαρισμό κτιριακών υποδομών του δήμου. Η τιμωρία στη συνδικαλίστρια επιβλήθηκε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπων στα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων του Δήμου Βόλου - ξεκίνησαν προχτές - στις οποίες είναι υποψήφια με το ταξικό ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ