Σάββατο 2 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΟΥ ΚΟΥ: Με νέα 48ωρη απεργία χτες και σήμερα, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση παιδικών ειδών και παιχνιδιών «ΚΟΥ ΚΟΥ», διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία και να σταματήσει το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας 3 ημερών. Σε συνάντηση που έγινε την Πέμπτη στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Θεσσαλονίκη, ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας, προκειμένου να σταματήσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τους πρότεινε να δουλεύουν κανονικά και να πληρώνονται από τα χρήματα που θα μαζεύει το ταμείο κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Ενώ την ίδια ώρα γνωρίζει ότι ο τζίρος των καταστημάτων έχει μειωθεί δραματικά, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα τα άφησε χωρίς εμπορεύματα, με στόχο να οδηγήσει την επιχείρηση σε πτώχευση και να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους χωρίς κόστος. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και δεν κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε γενική συνέλευση καλεί την Τετάρτη, 6 Ιούνη, στις 6 το απόγευμα ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων Αθήνας. Η συνέλευση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (2ος όροφος).

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Πληθαίνουν οι απολύσεις στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής, που θα έχουν άμεση συνέπεια στη συρρίκνωση των υπηρεσιών, με ό,τι συνέπειες αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά που φιλοξενούνται. Χτες η στέγη Ειδικής Αγωγής «Εγνοια» προχώρησε σε μια απόλυση, ενώ μόνο μέσα στο Μάη απολύθηκαν 8 εργαζόμενοι από το Σικιαρίδειο Ιδρυμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ