Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«COCA COLA 3Ε»: Με καθολική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία χτες, οι εργαζόμενοι της «Coca Cola 3Ε» στη Θεσσαλονίκη απαίτησαν την ανάκληση της απόλυσης 4 συναδέλφων τους που ήταν και δραστήρια μέλη του σωματείου. Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης, έχοντας στο πλευρό του τους εργαζόμενους του κλάδου των εμφιαλωμένων ποτών και το ΠΑΜΕ, δηλώνει ότι θα παλέψει με κάθε τρόπο για την ανάκληση των απολύσεων. Δεν θα ανεχθεί καμία προσπάθεια στοχοποίησης συνδικαλιστικά δραστήριων εργαζομένων.

«ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ»: Σε ακόμη 6 απολύσεις προχώρησε χτες το «Σικιαρίδειο Ιδρυμα», Κέντρο Ειδικής Αγωγής που φιλοξενεί πάνω από 100 παιδιά με νοητική στέρηση. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα έγιναν συνολικά άλλες οχτώ απολύσεις και σ' ένα χρόνο από 60 εργαζόμενους έχουν μείνει περίπου 40, γεγονός που σίγουρα θα έχει επιπτώσεις στις εγγραφές παιδιών για το επόμενο έτος αλλά και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«AUTONET»: Κάτω από την πίεση των εργαζομένων, οι οποίοι μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» είχαν προκηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, η εργοδοσία της εταιρείας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων AUTONET στο Κορωπί δέχθηκε να εξετάσει τα αιτήματα των εργαζομένων σε τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας που θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Οι εργαζόμενοι απαιτούν η εργοδοσία να καταβάλλει κανονικά τους μισθούς, τους οποίους έχει πετσοκόψει κατά 10% (για όσους πληρώνονται μέχρι 1.000 ευρώ) και 15% (για όσους πληρώνονται πάνω από 1.000 ευρώ). Ταυτόχρονα, διεκδικούν την καταβολή του επιδόματος αδείας του 2011, που ακόμη δεν έχει καταβάλλει η εργοδοσία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ