Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΤΑ: Σε 24ωρη απεργία στις ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ προχωρά σήμερα το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ), απαιτώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων (μέσω μη ανανέωσης συμβάσεων) έντεκα «ενοικιαζόμενων». Ανάμεσα στους απολυμένους είναι και τρεις πρωτοπόροι εργαζόμενοι, ιδρυτικά μέλη του κλαδικού συνδικάτου. Το Συνδικάτο προβάλλει επίσης το αίτημα της υπογραφής ΣΣΕ που να κατοχυρώνει το ύψος των μισθών στο επίπεδο πριν την περικοπή τους. Να σταματήσουν οι αυθαίρετες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών. Να σταματήσει η στοχοποίηση και η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

ΤΥΠΟΣ - ΧΑΡΤΙ: Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ (Αγ. Κωνσταντίνου 8) διοργανώνει την Τετάρτη 10 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση των ασφαλισμένων του κλάδου στο πρώην ΤΑΤ ΜΓΤ. Η Ομοσπονδία καταγγέλλει πως εκκρεμούν πάνω από 6.000 αιτήσεις εργαζομένων για την καταμέτρηση ενσήμων τους, ώστε να βεβαιωθεί ο χρόνος ασφάλισης και να θεμελιωθεί το δικαίωμα σύνταξής τους. Η αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ και οι απολύσεις συμβασιούχων έχουν φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι αιτήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Εκδήλωση με θέμα «αντιμετώπιση της ανεργίας και της αναδουλειάς στον κλάδο των κατασκευών - Η πρότασή μας για την ανάπτυξη του κλάδου», διοργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 8 Απρίλη στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ