Πέμπτη 30 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ: Απεργία και συγκέντρωση στα Ιωάννινα όπου πραγματοποιείται το Συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» (ΚΔΑΠ) και στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ θα συνεχίσουν και αύριο με απεργία. Αιτήματα των απεργών είναι η συνέχιση της λειτουργίας των δομών, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η καταβολή των δεδουλευμένων.

ΙΓΜΕ: Εκδικάστηκε χτες η προσφυγή των εργαζομένων του ΙΓΜΕ κατά απόφασης των αρμοδίων οργάνων να ενταχθούν 100 περίπου συνάδελφοί τους σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Η απόφαση του δικαστηρίου θα βγει σε περίπου ένα μήνα και μέχρι τότε ορίστηκε ότι οι υπό ένταξη εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους.

ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΩΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ: Νέα συνεχόμενη 48ωρη πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στο Ταμείο Υγείας Εργαζομένων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας. Διεκδικούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους καθώς η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία που περνά τους συνταξιούχους του Ταμείου στον ΕΟΠΥΥ όχι όμως τις υπηρεσίες του και το προσωπικό, που βρίσκονται στον αέρα.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: Την απόφαση για 24ωρη απεργία στις 31 Μάη και επαναλαμβανόμενες 24ωρες από Δευτέρα 3 Ιούνη πήρε χτες η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο ΤΤ διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ