Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ: Τετράωρες στάσεις εργασίας κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου «ΕΥΡΩΠΗ» και «ΑΡΓΟΣ» ενάντια στις μειώσεις στους μισθούς. Διεκδικούν την άμεση καταβολή των παρακρατηθέντων επιδομάτων και μισθών από την «ΕΥΡΩΠΗ» και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να κατοχυρώνει τουλάχιστον ό,τι προβλέπει και η τελευταία τους Σύμβαση.

ΟΤΑ: Δικάζονται σήμερα 35 μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ, όπως αυτό ήταν συγκροτημένο τον Οκτώβρη του 2011. Οι συνδικαλιστές, ανάμεσά τους και επτά στελέχη του ΠΑΜΕ, διώκονται για τις πολυήμερες απεργίες του κλάδου, την περίοδο εκείνη, με το πρόσχημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας (11 π.μ. έως λήξη ωραρίου), ενώ πανελλαδική στάση τις ίδιες ώρες έχει κηρύξει η ΠΟΕ - ΟΤΑ. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής θα συμμετάσχει με δικό του μπλοκ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει στις 11.30 το πρωί, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτίριο 9).

ΕΛΒΟ: Συγκέντρωση και πορεία, με αφετηρία το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, προγραμματίζουν για σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ. Από σήμερα, εξάλλου, προχωρούν και σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ