Σάββατο 19 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΕΣΣΑΡΑ ΚΡΗΤΗΣ: Αγριο ξυλοδαρμό από τους εργοδότες τους υπέστησαν, την περασμένη Τρίτη, στη Μεσαρά Ηρακλείου Κρήτης πέντε μετανάστες, όταν διεκδίκησαν δεδουλευμένα μηνών. Οι μετανάστες δούλευαν για λογαριασμό δύο κτηνοτρόφων, πατέρα και γιου. Χτες, έληγε η διαδικασία του αυτόφωρου για τους δυο δράστες που έχουν εξαφανιστεί. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια συνελήφθησαν (!), καθώς δεν έχουν έγγραφα!

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται το 26ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών. Θα συζητηθεί η μέχρι τώρα δράση της Ομοσπονδίας, θα μεταφερθεί η πείρα από τους Συλλόγους - μέλη της, θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και θα εκλεγούν νέα όργανα διοίκησης και εκπροσώπησης. Η απερχόμενη διοίκηση καλεί τους εργαζόμενους να παρευρεθούν στην έναρξη των εργασιών του, σήμερα Σάββατο, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα της ΕΕΛΠ (Κάνιγγος 27).

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: Συνάντηση με τον γραμματέα του υπουργείου Αμυνας Αν. Οικονόμου είχε χτες αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στο πλαίσιο κινητοποίησής τους. Από αυτόν έγινε σαφές ότι η όλη συζήτηση με την κυβέρνηση και την εταιρεία των μονοπωλίων (ADM και Thyssen Krupp) που έχουν βάλει στο χέρι το ναυπηγείο, έχει επικεντρωθεί αποκλειστικά στο θέμα των 4 υποβρυχίων. Αυτό σημαίνει ότι σχεδιάζεται να επαναλειτουργήσει μόνο το τμήμα που αφορά την ολοκλήρωση του εξοπλιστικού προγράμματος του Πολεμικού Ναυτικού, δηλαδή τα υποβρύχια. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, είναι άγνωστο τι θα γίνει.

ΔΙΚΤΥΑ ΔΕΗ - ΑΤΤΙΚΗ: Απεργία στις 21 και 22 του Οκτώβρη, για τους εργαζόμενους των εταιρειών ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΤΕΕ και ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, που εργάζονται στα δίκτυα της ΔΕΗ και των θυγατρικών της (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ) στην περιοχή των Μεσογείων, κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο του κλαδικού Σωματείου Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Κορίνθου - Εύβοιας, διεκδικώντας δεδουλευμένα.

ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Σύσκεψη με αιχμή την αδυναμία της λαϊκής οικογένειας να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης, οργανώνουν το σωματείο γουνεργατών Σιάτιστας και η τοπική ομάδα γυναικών της ΟΓΕ, τη Δευτέρα 21/10 στις 8 μ.μ., στο δημαρχείο. Καλούν τους μαζικούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους της περιοχής, να συμμετέχουν στη σύσκεψη και να συζητήσουν δράσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Με σύσκεψη σήμερα στις 6 το απόγευμα στο χώρο του παραρτήματος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, συνεχίζεται η αγωνιστική πρωτοβουλία μιας σειράς συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων για μείωση της τιμής του εισιτηρίου στις συγκοινωνίες κατά 50%, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, μαθητών, σπουδαστών, ΑμΕΑ, αύξηση του συγκοινωνιακού έργου, με βάση τις ανάγκες του λαού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ