Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΒΙΝΤΕΟΚΛΑΜΠ «SEVEN»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το βιντεοκλάμπ «SEVEN» στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Διοικητηρίου, πραγματοποίησαν χτες το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, απαιτώντας την επαναπρόσληψη συνδικαλιστή, εργαζόμενου σε κατάστημα της αλυσίδας. Οπως δήλωσαν στελέχη του ΠΑΜΕ, ο αγώνας θα κλιμακωθεί μέχρι η εργοδοσία να ανακαλέσει την απόλυση.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ: Ξεκινούν μεθαύριο Δευτέρα, 3 Απρίλη και θα συνεχιστούν ως τις 10 του μήνα (πλην Σαββάτου) οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας». Δευτέρα και Τρίτη, κάλπες θα στηθούν μόνο σε τόπους δουλιάς, ώστε να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργάτες. Από 5-10 Απρίλη, οι μεταλλεργάτες μπορούν να ψηφίζουν και στα γραφεία του συνδικάτου (Γ' Σεπτέμβρη και Μάρνη, στο ΕΚΑ), από τις 3 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ., ενώ την Κυριακή 10 Απρίλη, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΠ: 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη (5 και 6 Απρίλη) κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, αντιδρώντας στην - επί της ουσίας - απόλυση χιλίων και πλέον συναδέλφων τους. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας που υφίστανται σήμερα στα ΚΕΠ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ: Οπως καταγγέλλουν σε εξώδικη διαμαρτυρία τους 19 νοσηλεύτριες από την Α' και Β' Παιδιατρική Κλινική και το Παιδοογκολογικό Τμήμα του νοσοκομείου, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό τις υποβάλλουν σε πολύωρη, εξαντλητική εργασία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο κρίσιμες ευθύνες που έχουν απέναντι στους ασθενείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι συχνά αναγκάζονται να κάνουν δύο βάρδιες ακόμα και μέσα στο ίδιο 24ωρο!... Νέες προσλήψεις δεν προβλέπονται, οι εργαζόμενες δεν παίρνουν κανονικά τα ρεπό και τις άδειές τους, παρά την επικίνδυνη - για την υγεία τη δική τους αλλά και των ασθενών - συσσώρευση σωματικής και ψυχικής κόπωσης.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ: Την έντονη διαμαρτυρία του για την προσπάθεια παρεμπόδισης, μετά από εντολή της διοίκηση του ΙΚΑ, της εκλογικής διαδικασίας του συλλόγου εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής. Οπως καταγγέλλει, ενώ αρχικά η εφορευτική επιτροπή είχε την προφορική άδεια των διευθυντών των Μονάδων Υγείας (Αγ. Παρασκευής, Λ. Αλεξάνδρας, Ηλιούπολης, Περιστερίου, Γαλατσίου και Νίκαιας) για τη διενέργεια των εκλογών στα εκεί υποκαταστήματα, μετά την έναρξη των διαδικασιών, με εντολή της διοίκησης, όπως είπαν οι διευθυντές, προσπάθησαν - προς στιγμήν - να σταματήσουν τις εκλογές και να απομακρύνουν τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους και την εφορευτική επιτροπή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ