Παρασκευή 7 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στις κάλπες για την ανάδειξη νέας διοίκησης προσέρχονται από σήμερα οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης. Οι εκλογές θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 16 Απρίλη. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στα Παραρτήματα των οικοδόμων και σε καταστήματα του ΙΚΑ. Αναλυτικά: Στα κεντρικά Γραφεία του Συνδικάτου και στα Παραρτήματα οι εκλογές θα διεξάγονται Παρασκευή 7/4, Σάββατο 8/4, Δευτέρα 10/4, Τρίτη 11/4 και Σάββατο 15/4, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Τις Κυριακές 9 και 16 Απρίλη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Στα καταστήματα του ΙΚΑ Καλαμαριάς, Μαρτίου, Τούμπας, Νεάπολης, Πύλης Αξιού, Ευόσμου, και Περιφερειακό ΙΚΑ, οι εκλογές θα διεξάγονται τις μέρες Τετάρτη 12/4, Πέμπτη 13/4 και Παρασκευή 14/4, από τις 2.30 το μεσημέρι μέχρι τις 6.30 το απόγευμα.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ: Συνεχίζονται οι εκλογές στο Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας παρά την εργοδοτική τρομοκρατία, κρούσματα της οποίας σημειώθηκαν χτες σε «ΖΒΑΜΠΕ» και «ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ». Οι εκλογές θα συνεχίσουν να διεξάγονται μέχρι τις 10 του Απρίλη (εκτός Σαββάτου), από τις 3 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ., στα γραφεία του συνδικάτου (Μάρνη και Γ` Σεπτεμβρίου, στο ΕΚΑ). Την Κυριακή, 9 Απρίλη, οι εκλογές θα γίνουν από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., ενώ, παράλληλα, κάλπες θα συνεχίσουν να «στήνονται» τις πρωινές ώρες σε τόπους δουλιάς.

«ΒΙΟΜΕΚ»: Σε αδικαιολόγητη και τρομοκρατική απόλυση ενός εργαζόμενου, προχώρησε, χτες, η διοίκηση της εταιρίας ΒΙΟΜΕΚ (θυγατρική της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή) στο Αλιβέρι Εύβοιας. Είναι η δεύτερη απόλυση εργαζομένου το τελευταίο τρίμηνο. Το σωματείο προειδοποίησε άμεσα την εργοδοσία με απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα, εάν στο μεταξύ δεν επαναπροσληφθεί ο εργαζόμενος.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Την ανάγκη ανατροπής των συσχετισμών δύναμης σε συνδικαλιστικό επίπεδο, στην προοπτική οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα, υπογραμμίζει η «Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Συμπαράταξη» και καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν μαζικά το ψηφοδέλτιό της στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ), που ξεκινάνε σήμερα και διαρκούν έως και στις 14 Απρίλη.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΠ: Συμβολική δίωρη κατάληψη στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην οδό Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν χθες το πρωί εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας τους. Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει σε απόλυση 1.074 υπαλλήλων και ζητούν να προκηρυχτούν θέσεις, που να καλύπτουν το σύνολο των εργαζομένων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ