Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΡΕΘΥΜΝΟ: Εκτός κινδύνου στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου συνεχίζει να νοσηλεύεται ο αλβανικής καταγωγής Εϊντ Γιόσεφ Ντάντο, 26 χρόνων, σοβατζής, που το πρωί της περασμένης Δευτέρας, 17 Απρίλη, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας του, όταν ήρθε σε επαφή με καλώδια της ΔΕΗ.

ΟΤΕ: Να μην καταβάλλει το κόστος του χαρτοσήμου για το δάνειο που θα δώσει στο Ταμείο Αρωγής, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου», αποφάσισε προχτές το ΔΣ του ΟΤΕ. Με αυτόν τον τρόπο το ταμείο - και επομένως οι ασφαλισμένοι του - καλείται να πληρώσει το χαρτόσημο, που μαζί με τον τόκο που θα καταβάλει τα επόμενα χρόνια για την αποπληρωμή του δανείου ανέρχεται περίπου στα 8 εκατομμύρια ευρώ. Το πρόγραμμα της «εθελούσιας εξόδου» είναι μέρος της κατάπτυστης συμφωνίας που υπέγραψε πέρυσι η διοίκηση του ΟΤΕ με τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του Ψυχολογικού Κέντρου Βόρειας Ελλάδας, που διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων των τεσσάρων τελευταίων μηνών, καθώς και τα αναδρομικά των ετών 2002, 2004 και 2005. Τα προβλήματα του Ψυχολογικού Κέντρου Β. Ελλάδας, που μετατράπηκε στην αρχή του χρόνου από ΝΠΙΔ σε ΝΠΔΔ με την επωνυμία Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης, συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε συμβολικό αποκλεισμό για μια ώρα της υποθαλάσσιας σήραγγας στην Πρέβεζα προχώρησαν οι εργαζόμενοι των «Κλωστηρίων Πρεβέζης» διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται - και τα οποία αντιστοιχούν σε 11 μήνες - μετά το λουκέτο του εργοστασίου από τον μεγαλοβιομήχανο Αργυρό.

«ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ»: Αντιδρούν οι εργαζόμενοι της «Αγροτικής Ασφαλιστικής» στην πρόθεση της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας να εντάξει την εταιρία στον αντεργατικό νόμο της ΝΔ για τις πρώην ΔΕΚΟ. Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση επιχειρεί να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς προς το χειρότερο επικαλούμενη ζημιογόνα οικονομικά αποτελέσματα, όπως προβλέπει ο νόμος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ