Πέμπτη 4 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΠΑΡΓΑ: Νέο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε την περασμένη βδομάδα στην Πάργα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του 45χρονου Σωτήρη Θέμου, ο οποίος έπεσε από το 2ο όροφο ανεγειρόμενης οικοδομής, από ύψος 7,5 μέτρων, μετά το «σπάσιμο» της σκαλωσιάς. Υπέστη πολλαπλά κατάγματα στο πόδι και στο χέρι και τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι.

ΚΕΡΑΝΗΣ: Συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα 9 μηνών, το δώρο του Πάσχα και να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου. Χτες το πρωί, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών και συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γ. Μέργο, ο οποίος δεν έδωσε καμία απάντηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ: Εκδικάστηκαν χτες στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, με στόχο να σταματήσει η κατάληψη του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης. Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη από εργαζόμενους. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στάσεις εργασίας από χτες μέχρι και αύριο πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Βιολογικό Καθαρισμό Θεσσαλονίκης, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Η Διοίκηση του σωματείου με τη στήριξη της πλειοψηφίας του ΕΚΘ, εξακολουθούν να στηρίζουν την παραμονή των εργολάβων στη λειτουργία του έργου, και επιχειρούν να περιορίσουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στην ανανέωση των συμβάσεων εργασίας που λήγουν στις 6 Μάη.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Το δρόμο για την ένταξη του ταμείου κύριας ασφάλισης των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας στο ΙΚΑ ανοίγει η απόφαση για ένταξη του Επικουρικού Ταμείου τους στο ΕΤΑΤ, σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι αντιασφαλιστικές διατάξεις του πρόσφατου σχετικού νόμου της ΝΔ.

ΕΚΑΒ: Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ